Mažos išvykos [žiema ir pavasaris]

By skrandis, 2007/01/01

2007.01.07
Sausio mėnuo ir be sniego – nieko naujo mūsuose kraštuose. Sėdom į automobilį ir kartu su Giedriumi ir Asta aplankėm keletą Kauno marių regioninio parko objektų – Pakalniškių piliakalnį ir Kadagių slėnį. Dulksna spalvas nublukino, bet tai nepakenkė grožiui ir melancholiškumui.

*****

2007.02.18
Jau daugėl kartų Rumšiškėse, Lietuvos liaudies buities muziejuje, daugybė lietuvių ir svečių švenčia užgavėnes ir mėgina išvaryti žiemą. Kartais pasiseka lengvai, kartais – sunkiau. Bet dar nebuvo taip, kad žiema nebūtų išvaryta :]
Šį kartą prie gero darbo prisidėjo ir mūsų kompanija – Darius, Živilė, Donatas ir mudu. Paslampinėjom, po baronką sukirtom, išgėrėm kažko stipresnio, ant Kauno marių pačiuožinėjom, gamta pasigrožėjom ir šaltą žiemą varėm. Kaip tolimesni įvykiai parodė – visai sėkmingai :]

*****

2007.02.25
Apsilankėme knygų mugėje, kur ne tik sėkmingai pasikultūrinom, šiek tiek apsipirkom, bet ir smagiai paplepėjom su Kristina.

*****

2007.03.04
Visai šalia Kauno marių ramiai jau ne vieną amžių sutinka gražus ir ramus Pažaislio vienuolynas. Turistinio sezono metu priimantis visus norinčius, muzikos festivalius, šiaip žioplius, žiemą šis vienuolynas atrodo gerokai jaukesnis, artimesnis ir paslaptingesnis.

*****

2007.03.18
Žiema [ankstyvas pavasaris] ir mes vėl pajūryje, susitikti su draugais, pamatyti jūrą, smagiai pasidžiaugti saule ir pajusti kažkur dar toli, vos artėjantį pavasarį….

*****

2007.03.24
Važiuodami iš Vilniaus, kuriame lankėmės dėl Kovo 11-osios turnyro, užsukom į Lentvarį pamatyti dvarą. Dvaras nuostabus, tik akivaizdžiai be šeimininko…

*****

2007.04.01
Kaune apsilankė ir prie mūsų mini turizmo prisijungė Ugnius ir Rūta. Užlipome ant Prisikėlimo bažnyčios, Žaliakalnio funikulieriuje apžiūrėjome tobulai veikiančius mechanizmus, nuo Babtų pusės apžvelgėme Nevėžio krantus ir Žemaitkiemio (Babtyno) dvarą, apsilankėme IX forte.

 

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.