Kuda, blyn? Tu dablyn. [nr 21]

By skrandis, 2007/12/11

Pakviesti klasiokės/draugės Ievos ir jos vyro Paul apsilankyti juos Dubline, ilgai nesvarstėme ir radę pigius bilietus nušokome į Airiją. Puikiai priimti ir šiltai apgyvendinti ėmėmės tyrinėti aplinkos. Miestas nepaliko didžiulio įspūdžio, bet pasivaikščiojome smagiai ir gausiai.

Gyvenime abu nesame matę tokios eilės prie muziejaus, kiek į Guinness alaus daryklos muziejų. Tenka pripažint, jog buvo verta laukti toje eilėje. Ir dėl muziejaus kokybės, ir dėl ekspozicijų įdomumo, ir dėl alaus viršutiniame aukšte :]

Ievos ir Paul dėka pamatėme labai įspūdingą Glendalough šventvietę, esančią Wicklow slėnyje. Šioje vietoje gyvenimas buvo aktyvus jau senokai, o VI amžiuje jau stovėjo St Kevin bažnyčia. Glendalough katedra, kurios forma matoma šiuo metu, turbūt yra XI-XII amžiaus statinys. Vieta išties kažkuom stebuklinga ir įtraukianti, ne tik dėl senos šventvietės, bet ir dėl šalia esančių kalvų, ežerų ir upių.

Dienos pabaigai nuvykome į Powercourt rūmus, nuo kurio atsiveria puikus vaizdas į Great Sugar Loaf kalvą (angeliukų puode), kuri yra vos 501 m. aukščio, tačiau dėl aplinkos (kurioje viskas lyg atsitraukę nuo kalno) atrodanti gerokai aukštesnė ir įspūdingesnė.

Prieš išvykstant dar kartą apsilankėme Dublino miesto centre, prasiėjom krantinėmis, pafotografavom aplinką ir patraukėm link oro uosto. Buvo smagu padaryti vizitą pas Ievą ir dar pamatyti nematytą miestą.

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.