Rūtos B. vizitas ir Remich takas [nr 31]

By skrandis, 2008/07/17

Rūta Butkutė atvyko. Aplankė. Pasibuvo.Pirmas dvi [pusantros] dienas praleidome Liuksemburgo mieste. Nuėjome į MUDAM, pasivaikščiojom po miestą, tingiai ir ramiai leidom laiką.

2008.07.19. Turizmas laivais – pati tingiausia turistinio sporto forma. Ale vis tiek labai smagi. Sėdi, dairaisi, geri alų, plepi, stebi, deginies ant saulutės. Skirta labiau senjorams, bet galima vartoti ir jaunimui.
3 valandų kelionė Mozelio upe [nuo Remich miestelio] tarp dviejų skirtingų šalių [Vokietijos ir Liuksemburgo] iki trečios šalies [Prancūzijos] visai neprailgo. Kelionės vaizduose – šiek tiek upės verslo, industrijos, šiek tiek gamtos, daug vynuogynų, Schengen miestelis [garsus visoje Europoje sutartimi, bet menkas ir nereikšmingas savo gabaritais], šliuzas, prancūzų Sierck-les-Bains pilis ir šiltas plaukimas atgal. Verta pailsėti prieš 9 km kelionę aplink Remicho miestelį.

2008.07.19. Nr 159 – Remich route
Kartu su Rūta įveikėm jau antras pedestrų route’ą – aplink Remich miestelį 10 kilometrų. Žygio trukmė nežinoma, bet netikėtai maža. Sudėtingumas – vidutiniškas. Vaizdai gražūs ir vynuogingi. Vietovė žalsva, šiek tiek kalvota ir momentais miškinga. Keliuką ne kartą kerta nepažįstamas upelis. Vynuogės žalios ir žalios [spalva ir skoniu]. Rūta eina labai greitai. Remicho miestelis nedidukas. Mozelio šlaitai turtingi vaizdais, istorija ir gamta. Va taip va.

2008.07.19. Kartu su Rūta aplankytas Clervaux miestelis, pilis ir joje esanti garsioji paroda “The Family of Man”. Užėjome ir į kitą fotografijos parodą – World Press Photography. Joje tik karas, tik aukos, tik putinai, tik nelaimės ir tik kraujas… Ir gal vos vienas kitas sporto vaizdelis… Nyku, kad šios parodos kuratoriai tik tokį pasaulį nori matyti/parodyti.

2008.07.21. Kaip ir dažniausiai būna mūsų svečiams, įvyko užbėgimas ir į Trierą, kur aplankyti įžymiausi miesto objektai, apsipirkta [eilinį kartą] CD shope bei su meile artimiesiems uždegta žvakutė katedroje.

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.