Donio ir Daivos antras vizitas [nr 77]

By skrandis, 2009/08/16

Taip jau gerai atsitiko, kad Donis ir Daiva pas mus atvyko antrą kartą. Ir buvo labiau atsipalaidavę nei pirmą :] Kebabų nebereikėjo, miego užteko, kelionės neprailgo :]

2009.08.12
Pirmą dieną praleidom kartu su trim D [Donis, Daiva ir Džabas] blaškydamiesi po Liuksemburgo šalį. Aplankėme Bourscheid pilį, gražų šlaitą šalia Schlindermanderscheid kaimo, Esch sur Sure bei Uselange pilis. Vakare dar apžiūrėjome Liuksemburgo gražiausias kapines (Limpertsberge) ir galų gale ramiai nupėdinome meksikietiškai pasimaitint ir pakelt kokteilių taures už Daivos ir Donato vestuvių 9metį!

Taip jau gavosis, kad originalios foto dingo ir tenka naudoti iš seno formato blog’o…. [bet gal dar atsiras]

Bourscheid Liuksemburge

Donatas Bourscheid pilyje

Bourscheid'e Džabas

Bourscheido horizontai ir Daiva

šalia Schlindermanderscheid

Skr

Esch sur Sure

Uselange

Kapines Liuksemburge

Kapines Liuksemburge

2009.08.13
Diena prabėgo ramiai, daugiausiai šiek tiek lietingame Liuksemburge. Vidun patekti pavyko tik į casematus, nors mėginome ir į Casino, į MUDAM [šie du pastarieji antradienį nedirbo].

Dienos vakarą pradėjome trumpu vizitu Mažojoje Šveicarijoje ir…

… Nancy, kur vyko renginys Rendez-Vous Place Stanislas [apie jį plačiau menuose]

2009.08.14
14-ą dieną nuvykome į Belval, apšilimui prieš Volklingen, apžiūrėti industrinius vaizdelius ir šiek tiek apsipirkti (muzikos, daikčiukų ir dar kažko). Vėliau susirinkus kompanijai nuvykome valgyti tradicinių “lietuviškų” patiekalų ir džiaugtis ugnies kompanija.

“Lietuvišką” patiekalą šašlykus pirmą kartą Liuksemburge kepėme kažkur 60 km nuo sostinės, šalia upelio ir buvusio geležinkelio [dabar pasivaikščiojimo takelio], netoli bandos karvių, su lietuvišku ir nelietuvišku alumi, su smagia ir jaukia kompanija…  Buvo labai faina ir gerai.

2009.08.15
Rugpjūčio 15 dieną nuvažiavome į nesenai matytą Volklingen Hute plieno liejyklą. Apie ją plačiau jau aprašyta po mūsų apsilankymo kartu su Edvardu. Bet kad ir kiek ten jau būtume buvę, be penkių valandų praleidimo prasisukt nesigauna niekaip :]

2009.08.16
Rugpjūčio 16 dieną, sekmadienį, nuvykome iki dažnai aplankomos ir vis dar nenuobodžiai įspūdingos citadelės Montmedy ir iki didžiausios (kaip skelbiama) pilies Europoje Sedan’o.

Kaip supratau iš Donato ir Alwydos pastebėjimų, Sedano pilis jiems nepasirodė didesnė nei Malbork pilis Lenkijoje, kurioje buvo prieš keletą metų. Net neapėjus visos pilies (nes vidury pilies veikia viešbutis), ji atrodo išties didelė ir įspūdinga dėl fortifikacijų, didelio gyvenamojo ploto ir istorijos.

Tuo ir baigėsi mūsų lengvi ir neįpareigojantys pasiblaškymai su Daiva ir Donatu, ramiai grįžtant į Liuksemburgą (kitądien ir į Lietuvą) ir laukiant artėjančio susitikimo festivalyje Mėnuo Juodaragis.

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.