Palei belgų upę Ambleve [nr 142]

By skrandis, 2011/03/05

Sulaukę ramaus savaitgalio, be didesnių kelionių vienur ar kitur, nusprendėme paieškoti pavasario netoliese esančiuose regionuose. Patraukėme į Belgijos Rytų Wallonia regioną, kur yra gražių kalvų ir daug upėmis išraižytų slėnių. Vieną iš tokių slėnių ir pasirinkome – Ambleve upės.
Pirmasis sustojimas įvyko miestelyje Coo, kuriame yra įspūdingiausias Belgijos krioklys, krentantis apie 15 metrų žemyn.

Reiktų paminėti, kad Belgijoje oras buvo nors ir saulėtas, bet ne toks šiltas, kaip kad žadėjo Liuksemburge. Visgi pliusas buvo, saulė švietė, tad net po nakties likę varvekliai labai nenervino.
Fonds de Quarreux – per 400 milijonų metų susiformavę akmenys, išguldyti upėje ir dirbantys triukšmadarių darbą (upė šniokščia, taškosi, gargaliuoja ir visaip kitaip burbuliuoja)

Ninglinspo upiukas, turintis ne vieną žavų kriokliuką, ir įtekantis į Ambleve. Puiki vieta pasivaikščiojimams.

Remouchamps – mažas miestukas šalia Ambleve upės, turintis gražių akmenų, šlaitų ir įspūdingas uolas. Remouchamps grotos giriasi, kad turi ilgiausią pasaulyje pasiplaukiojimą po žeme. Neskaitant gražaus pasivaikščiojimo ir smagaus gido istorijų apie urvų istoriją, čia galima 600 metrų praplaukti požemine Rubicon upe. Daro įspūdį, verta pamėginti.

Beveik 55 km palei upę ir traukiam namo. Išėjus iš urvų saulės, pasislėpusios už debesų, nebematyti. Noro blaškytis daugiau nebėra. Laikas valgyt.

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.