Romėnai ties Trier [nr 144]

By skrandis, 2011/03/19

Prieš tris metus atvykus gyventi į Liuksemburgą, Trieras buvo tapęs dažniausia lankomu miestu. Jį parodyti vežėme beveik visus draugus, patys dažnai važiuodavome apsipirkti, nes jame kainos mažesnės nei Liuksemburge bei muzikos parduotuvėje visada buvo gausus pasirinkimas naujos geros muzikos. Taip su laiku Trieras tapo tik “shopinimosi” centru, visai nebelankomas kaip turistinis miestas.
Visgi besibaigiant mūsų gyvenimui Liuksemburge, nusprendėme į Trierą pažvelgt vėl iš turistinės pusės.
Bet prieš tai, pakeliui į Trierą, nusprendėme apsilankyti ir keliuose istoriniuose objektuose, susijusiuose su romėnais. Visų pirma aplankėme Vila Romana Rustica (Mehring miestelyje)

Kitas objektas – Vila Romana Urbana (netoli Longuich). Vilos atkasta ir rekonstruota tik 1/4. Kita didžioji dalis vis dar po žeme, po vynuogynais.

Pasistatę Triere mašiną, patraukėme į Bischoeflisches Dom muziejų, kuris yra netoliese Triero katedros. Bishop’s Museum (Bischoeflisches Dom) yra prisiglaudęs prie katedros ir turi nemažą kolekciją iš archeologinių kasinėjimų, vykusių muziejaus teritorijoje – pirmoji bažnyčia buvo toje pačioje vietoje, kur dabar esti katedra ir muziejus, pastatyta dar romėnų laikais, tad jų turto išliko ne tiek jau mažai (nuo antkapių iki lubų tapybos).

Aplankėm ir garsiuosius Porta Nigra, miesto aikštę Hauptmarkt ir Džabo rekomenduotame bulvių restorane “Kiste“, kur skaniai prisikirtome bulvinio maisto, panašaus į cepelinus.

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.