Kadagių slėnį lankant [nr 158]

By skrandis, 2011/07/09

Tėvukams panorus pamatyti kadagių slėnį, mudu su Alwyda nusprendėme palydėti ir parodyti. Pakeliui sustojome prie Pakalniškių piliakalnio, kuris esti visai šalia Kauno marių. Tolumoje matosi Pažaislio vienuolyno bokštukas. Pakalniškių piliakalnis – supiltas netoli buvusio Pakalniškių kaimo, kuris atsidūrė Kauno marių dugne pastačius (1958 m.) Kauno hidroelektrinę. Šalia yra apžvalginis Pakalniškių ekologinis takas (3 km). Legendos pasakoja, kad ant piliakalnio buvusi garsaus valdovo Vaišvydo medinė pilis, saugojusi nuo priešų. Tačiau kartą išdavikų padedami priešai pilį sugriovė iki pamatų ir po to ji nebebuvo atstatyta.

Kadagių Slėnis yra Kauno raj. Arlaviškėse, ant Kauno marių kranto. Vis populiarėjanti tarp kauniečių vieta ilgą laiką buvo nežinoma. Tai unikali gamtos vieta. Vidurio Lietuvoje retai aptiksi kadagį natūraliai augantį, o čia ištisas slėnis jais apaugęs. Nuo skardžio matyti Nemuno kilpa. Yra apžvalgos aikštelė. Slėniui apie 90 m.

Betraukdami Kaunan nusprendėme užsukti pas Napoleoną t.y. aplankyti Jiesios piliakalnį, ant kurio, pasak legendų, žvalgėsi garsusis prancūzaitis.
Šis piliakalnis yra kairiajame Nemuno krante, tarp Panemunės ir geležinkelio tiltų. Jo aukštis 63,6 metrai. Į pietryčius nuo piliakalnio į Nemuną įteka Jiesia, kuria berods visai smagu būtų prasiplaukti baidarėmis.
Nuo XIX a. dar vadinamas Napoleono kalnu – spėjama, kad nuo šios kalvos Napoleonas 1812 m. birželio mėn. stebėjo savo kariaunos kėlimąsi per Nemuną.

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.