Dubravos medinis takas [nr 169]

By skrandis, 2012/01/14

Tikra žiema ir sniegas pažadino norą paslampinėti po gamtą. Prieš mėnesį internete pasirodęs straipsnis apie atnaujintą Dubravos rezervatinės apyrubės pažintinį taką liko galvoj ir kurį laiką nedavė ramybės, tad šiai gražiai dienai atėjus, nusitaikėme būtent į ten.
Dubravos rezervatinė apyrubė, kaip bebūtų keista, visada buvo šalia mūsų kelio į Alwydos tėvų sodą Gervėnupyje. Dubravos rezervatinė apyrubė – vietinės reikšmės saugomas objektas, įsteigtas dar 1968 metais, ir jau beveik pusšimtį metų neliečiamas žmogaus – miškas, kuriame saugomi brandūs pušynai bei kitos vertingos augalų bendrijos, neleidžiama jokia žmogaus ūkinė veikla.
Aukščiausia išmatuota rezervato pušis yra 38 metrų aukščio, o storiausia, kurią bando užstoti Alwyda, yra beveik 98 cm skersmens ir 31 m aukščio.

Rezervate begalybė virtuolių ir sausuolių, paliktų vabaliukams veistis bei skaniai ir sočiai maitintis.

Apie ketvirtadalį Dubravos rezervatinės apyrubės teritorijos užima liaunais berželiais ir smulkiomis pušelėmis apaugusi bei samanų kupstais išvagota aukštapelkė.

Pažintinis takas vingiuoja apie 1,9 km., bet norint grįžti į pradinį tašką smagiau eiti ne trumpuoju keliu (žvyrkeliu), o atgal tuos pačius 1,9 km. Todėl trasa nors ir trumpoka, bet susumavus gaunasi jau gan padoraus ilgio. Take yra išdėstyti informaciniai stendai, kuriuose yra trumpos, bet įdomios informacijos. Kai šalta, skaityt nelabai norėjosi, bet esminė informacija susirinkta.

Štai taip pradėtas naujas 2012 metų judėjimo sezonas.

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.