Paukščių palydų takas [nr 188]

By skrandis, 2012/10/06

Festivalio “Mėnuo Juodaragis” metu įstojome į Lietuvos ornitologų draugiją. Ir štai atėjo diena t.y naktis, kai sudalyvavome šios draugijos renginyje – Paukščių palydos.
Pabudimas 5:00 ryto (nakties) nebuvo maloniai nuteikiantis, bet buvo būtinas atvykimas į Vilnių 7:00, nes su draugijos atuvusu apie 8:00 ryto turėjome atsirasti šalia Baltosios Vokės tvenkinių.

Paukščių palydų dieną buvo numatyta aplankyti Baltosios vokės žuvininkystės tvenkinius, Rūdninkų girią bei greta esančias Paluknio pievas ir susipažinti su juose besilankančių paukščių įvairove.
Užfiksuotas ypatingai didžiulis kiekis baltiųjų garnių, erelis žuvininkas, jūrinis erelis, laukiai, gulbės giesmininkės ir nebylės, pempės, kragai, antys, lingė, tulikas (čia toks paukštuks, nepagalvokite neteisingai) ir du žvirbliai nuo Kauno :]
Erelis žuvininkas (berods).

Baltosios Vokės tvenkiniai– Šalčininkų rajone prie Baltosios Vokės gyvenvietės buvo įkurti prieš kelis dešimtmečius, o tvenkiniams buvo panaudoti buvę durpyno karjerai.

Baltųjų garnių kompanija

Po Baltosiso Vokės tvenkinių turėjome vykti į Rūdninkų girią bei greta esančias Paluknio pievas, bet ir ten, ir ten paukštukų nesimatė. Giria buvo tyli po sunkios ir agresyvios audros, kuri praėjo naktį. O pievos buvo užimtos mažųjų lėktuvėlių fanatų, tad paukščiams ne skrydžiai po pievas buvo galvoj….

Štai taip ir sudalyvavome pirmoje Lietuvos ornitologų šventėje. Supratome, kad reikia dviejų arba vieno iš dviejų dalykų – geresnio objektyvo arba geresnių žiūronų. Jei ne ornitologų įranga, paukščiukų stebėjimas būtų gerokai nekokybiškas. Tai atskleidžia ir čia esančios foto…Teks pasitempti :]

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.