Galvą maišan! [nr 197]

By skrandis, 2013/04/27

Kaip ir kasmet, beveik kas pusmetį, ateina laikas chebrai pravėdinti galvas ir pajusti kažką aršesnio, kietesnio ir natūralesnio.
Šį kartą Skomantas pasiūlė šiek tiek kitokį Išgyvenimo žygį, nors ir prasidėjo tame pačiame Kapčiamiestyje.

Skomantas, Baubas, Pijus, Sparnas, Mindė, Aivaras, Vytenis (berods) ir aš buvome parklupdyti, surištos rankos, uždėti maišai ant galvos, nurišti batų raištukai ir sumesti į mikruškę.

Tada kažkur 20-30 km buvome vežami į nežinią (nors visgi mūsų buvo sugebėta susiorientuoti, kad link Leipalingio), išmesti su visomis kuprinėmis kažkur miške ir palikti.

Naktį pasitikome beveik ten, kur mus išmetė. Pasiruošėme stovyklavietę, įdegėme ugnį, sumaišę maišiuke miltus su vandeniu pasikepėmę duonelę virš lauž, paplepėjome ir nulūžome.
Atėjo rytas, įvyko varlių medžioklė, sutvarkėme stovyklavietę ir sušukę naująjį šūkį “Galva maišan!“, patraukėme ten, kur mums atrodė būtina eiti – į vakarų (šiek tiek šiaurės) pusę, atgal į Kapčiamiestį.

Buvo nuspręsta, kad eiti keliais negalima (ten tyko mūsų priešai). Bandymas pasiklausti vietinių, ar einame teisinga linkme, buvo nesėkmingas. Sodyba buvo tuščia.

Eiti tilteliu buvo griežtai draudžiama (priešai klastingai jį supjaustė, kad sukristume su visais daiktais ir drabužiais į vandenį) :]

Per upę eiti buvo sudėtingiau, bet saugiau. Visgi net ir čia priešų klasta buvo patirta realia trauma… Visgi (šį kartą) niekam žibučių skinti ir ant kapų dėti nereikėjo – trauma pasirodė nerimta.

Perspėjimai ant žemės mėtėsi vos ne už kiekvieno kampo  – žingsnis į šoną ir mums visiems gali būti ragas…

Judėjome lėtai ir atsargiai

Priešai atsipalaiduoti neleido nė žingsnio…

… bet ir mes buvome ne ką prastesni ir įveikėme ne tik varles, bet ir bebrus, ir nepatikimus tiltelius :]

O jie grasino vis dar mums…

Įsidrąsinę žengėme ir ant kelio. Priešai tapo mums nebebaisūs.

Ιr išties, kaži ar kas gali įveikti tokius, kurie net ir galėdami eiti per tiltą, šoka su visais drabužiais ir batais į upę, ją perplaukią, o vėliau šlapi su visa manta dar bėga kilometrą dėl savo smagumo! Kaži ar kas eis prieš tokius psichus…

Na, o toliau, kaip visada…

 

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.