Draugiški Šančių veidai

By skrandis, 2013/06/26

(Ne)tikėtai Šančiai tapo ypatingai draugiška zona. Lyg ir garsi mūšiais su panemuniečiais, Šociko neįveikiamais smūgiais, „mielu“ bendravimu su Aukštaisiais Šančiais, kareivinėmis apstatytomis gatvėmis, šį kartą Šančiai tapo atvira ir draugiška erdve.
Tarsi vieta, kurioje vyko renginys-tyrimai „Šančiai – draugiška zona“, būtų iš anksto užprogramuota renginį paversti mielu ir nuoširdžiu. Būtent čia viešojo transporto stotelė skelbia – „Poliklinikos stotelė“, ir tarsi simbolizuoja, kad tiek viešoji erdvė, tiek žmonės, tiek santykiai pasveiks ir viskas bus gerai.

Simboliška, kad šalia poliklinika, simboliška, kad atliekami tyimai ir apklausiamas „pacientas“ (šiuo atveju kultūros teoretikų ir menininkų), simboliška, jog visi šiame name iš oro siekia išgydyti visuomenę ir paversti ją aktyviu miesto dalimi.

Suprantama, norint palikti ligas praeičiai, būtina susitelkti visoms kūno dalims ir visam organizmui dirbti išvien. Šančių nariams būtina išsaugoti istorinę atmintį, bendruomenėms rasti lyderius, menininkams išmokti dirbti su verslu, visuomuonei išmokti dirbti vieningai ir tiksliai.

Tikėtina, kad po draugiškai prabėgusio renginio „Šančiai – draugiška zona“, po išsakytos šančiškių pozicijos, po svečių iš užsienio siūlymų, menininkų iniciatyvų, Šančiai tikrai taps viena draugiškiausių Kauno miesto zonų. Po trijų dienų bendravimo, bendrų projektų ir ypatingai šiltų iniciatyvų mažai tikėtina, kad gali būti kaip kitaip.

Daugiau info čia

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.