Stebuklingos dykumos musmirės [nr 213]

By skrandis, 2013/09/30

2013 09 29. Kai mudu su Alwyda, pasitelkę į kompaniją Tomą, apsilankėme šalia Jonavos esančiame Dumsių miško take, mano sieloj išaugo noras šia vieta pasidalinti su visais artimais ir svarbiais žmonėmis. Ta ramybe, tomis atsiveriančiomis erdvėmis ir ta jaukuma, kuri pasijunta užlipus ant vienos, bet gan aukštos kopos.

Tėvukai patikėjo mano žodžiais, jog ten būtina apsilankyti, ir vieną gražų vakarą sėdom į mašinuką ir patraukėme link minėtos vietos. Ruduo, kaip žinia, grybų metas, todėl miškas, kuris visa savo esybe atrodo labai grybingai, gausiai aidėjo nuo grybautojų kalbų ir ryksmų. Tačiau pažintiniame take, nors jame taip pat matėsi gausybė grybų [tiesa, dažniausiai t.y. beveik visada tie grybai buvo raudonosios Paprastosios musmirės] buvo tyla ir ramybė.

Kadangi mes nebuvome nusiteikę grybavimui, visus šio miškelio augintinius palikome stovėt ten, kur radom. Mūsų tikslas buvo pasimėgauti čia esančia įkvepiančia gamta.

Ir nors praleidome, rodos, ne tiek jau daug to laiko, tačiau akys, siela, mintys atsigavo ir įkvėpė gaivumos. Ši vieta išties stebuklinga.

 

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.