Genijus mūsų palaukė

By skrandis, 2013/09/24

2013 09 22. Mums pasisekė, kadangi Briuselyje rodoma įdomi ir išraiškinga paroda “Da Vinci – Genius” buvo užlaikyta dar kelioms savaitėms. Kaip tik tiek, kad ir mes spėtume pamatyti. Brussels Stock Exchange patalpose rodoma paroda apie Florencijos beprotiškai protingą meistrą Belgijos gyventojams pristatyta pirmą kartą.

Išradėjas, fantazuotojas, mokslininkas, dailininkas, anatomas, skulptorius, inžinierius, muzikas, architektas, filosofas, svajotojas, genijus. Paroda vos prisiliečia prie to, ką jis sukūrė ar galėjo sukurt. Kažin kas ten vyko jo smegenyse, kad sugebėjo taip smarkiai pralenkti laiką, kuriame jis gyveno.

Parodos autoriai suteikė galimybę pamatyti kokybiškas Leonardo da Vinci kūrinių [Paskutinė vakarienė, Vitruvijaus žmogus ir kt] kopijas, apie 70 natūralaus dydžio mašinas [sukurtas specialiai šiai parodai], da Vinci eskizų reprodukcijas, susipažinti su ‘Mona Lisa’ technologiniais tyrinėjimais, pačiupinėti įvairius fizikos dėsniams išaiškinti skirtus objektus, pasiskaityti gausią informaciją informacinių technologijų pagalba.

Įdomi paroda smalsiems žmonėms.

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.