MUDAM susitikimas

By skrandis, 2013/10/20

2013 10 20. Vienas svarbesnių darbų, kuriuos atliko Alwyda tik atvykusi į Liuksemburgą, tai nupirko mums dviems abonementą į miesto muziejus. Brangus vienkartinis susimokėjimas, bet metų eigoje mums atsiperka gan greitai. Ir su kaupu.

Dalį sekmadienio nusprendėm skirti MUDAM‘ui. Tuo pačiu metu į muziejų nupėdino ir brolys Simas su Jurga, Rugile ir Jokūbu. Pasidarėme Banaičių klano susitikimą. Trumpą, bet kultūringą. Susitikome apatinėse muziejaus salėse, kur buvo pristatoma vizuali ir smagi pietų korėjietės Lee Bul skulptūrų-objektų paroda.

Kitose salėse menininkė leidžia pabūti lyg dirbtuvėse, pamatyti eskizus, maketus. Ir kartu pasinerti į veidrodines nerealybes, fantazijos ir nesuprantamų struktūrų pasaulius. Iš pirmo žvilgsnio darbai atrodo labai jaunatviški, tačiau pirmas įspūdis apgaulingas – menininkė gimusi 1964 m.

Lee Bul instaliacija “Mon grand récit: Weep into stones…” ir liustrinis pakabukas “A Perfect Suffering”, ištrauktas iš Mudam’o kolekcijos.

Lee Bul pasaulis didžiojoje Mudam’ erdvėje.

Neturėdami daug laiko [šį kartą], labai nesigilindami apžvelgėme ir kitas erdves. Čia radome plastikos [keramikos] menininką iš Austrijos Elmar Trenkwalder su tokiais gan nepadoriais ir estetiškai pošlykščiais darbais, Thea Djordjadze modernųjį meną ir didžiąją kempinę ir Lutz & Guggisberg ‘mišką‘.

Turint metų bilietuką, būtinai pasinaudosime galimybe užsukti čia dar vienam, išsamesniam pasivaikščiojimui.

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.