Pigių vandenų vynuogynai [nr 216]

By skrandis, 2013/11/01

2013 11 01. Laisvadienis, vėl miegas iki ankstyvo pusiaudienio, vėl mano paruošti pusryčiai ir vėl noras pasidairyti po Liuksemburgo vietoves. Atvykstant iš Hahn oro uosto teko pastebėti, kad vynuogynai šalia Mozelio vis dar turi spalvų, tad Alwydai pasiūliau, ji sutiko ir mes jau judam link dar nepraeito tako vynuogynuose.

Takas prasideda miestelyje Wasserbillig, esančiame pasienyje su Vokietija. Miestelis žymus degalinėmis, kuriose vokiečiai masiškai pilasi benziną [tarp degalinių bevažiuojant, skaičiavau, kad vos kas 15 mašina yra ne vokiečių]. Be abejo, Wasserbillig garsus ir kitais dalykais, kaip kad Wasserbillig Aquarium, kuriame yra 15 baseinų, talpinančių nuo 300 iki 40 000 litrų vandens. Penkių žemynų augintiniai, uolos ir kitokie augantys gyviai yra čia matomi per saugų stiklą. Spėjame, kad Wasserbillig yra ir kitokių objektų, tačiau mus labiausiai žavi vynuogynai ir tai, kas iš jų išgaunama :]

Kataloge, šalia žemėlapio, rašo, jog takas yra 5 km ilgio. Gal tokio ilgio jis būtų remiantis nuorodomis take, tačiau pagal žemėlapį jis atrodo gerokai ilgesnis. Kaip ten bebūtų, ėjome ne pagal ženklus, kurie mus klaidino, o pagal popierinį žemėlapiuką.

Kurį tai laiką ėjęs vynuogynais, takas vienu metu tapo grėsmingai nepatogus – reikėjo eiti keliu, kuriame vyko intensyvus eismas. Visgi sėkmingai įveikėme šią dalį ir pasiekėme savo nužiūrėtus raudonlapius vynuogynus.

Pražingsniavę pavojingąją tako dalį, netrukus pakilome į aukščiausią vietovės vietą, nuo kurios pasimatė didžioji ExxonMobil degalinė, esanti ant Liuksemburgo-Vokietijos sienos ir A1 greitkelio. Atsižvelgiant į tai, kad degalų kainos pastebimai mažesnės Liuksemburge, čia sustoja ne tik dauguma sunkvežimių bei toliaeigių fūrų, bet ir gausiai subėga artimiausi vokiečiai [pvz iš Triero]. O įvertinus tai, kad čia pigesnis tabakas, kava ir šokoladas, galime tik įsivaizduoti, kaip greitai sukasi skaitliukai kasose.

Wasserbillig’ą pasiekėme prietemoj. Bepėdindami prisiragavome likusių kabėti vynuogių, pasidžiaugėme spalvotais vaizdais ir maloniai pailsėjome nuo kasdienybės. “201 rambling routes” yra gėris :]

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.