Ech, kaip pasiilgom pasivaikščiojimo [nr 233]

By skrandis, 2014/07/12

Diena rami, debesuota, šilta. Nieko TOKIO neplanuojame, bet kažką tokio susiplanuoti visgi norisi. Todėl imam į rankas pasivaikščiojimų takų planą ir išsirenkame 7 km taką aplink Echternach ežerą. Pasistatome mašiną didžiulėje aikštelėje ir imam taką. O jis iškart piktai ir ilgai veda mus į kalną.

Miškas aukštas, pilnas bukmedžių. Jų tarpe šiek tiek erdvės ir žemdirbystės.

Miškas ramus, toks tipinis liuksemburgoninis.

Vaizdai į tolius atsiveria priėjus uolėtą kraštą. Apačioje ežeras, kuriame karštą dieną turėtų virti tikra gausybė veiksmo.

Aplink ežerą daug takų, suoliukų, stacionarių kepimo grotelių, lieptų ir kelios salos, kuriose padaryti atrakcionai lankytojams. Žolytė nupjauta, gėlynai “laukiniai” ir pasiutiškai simpatiški. Šalia ežero romėnų vilos likučiai ir mini muziejus.

Echternach – miestas šalia Vokietijos ir yra seniausias miestas Liuksemburge. Gyventojų apie 4500 vnt. Miestas turtingas vienuolynu (698 m.), beveik simpatiškomis viduramžių gatvėmis, kuriomis mes ir pasivaikščiojome [ir prisiminėme, kaip berods 2007 m. mus čia buvo atvežę Simas su Jurga ir gatvėse klausėmės tikros vokiškos estrados :) ]

Šiek tiek pasivaikščiojome ir Liuksemburge, kur norėjome apžiūrėti apsauginį skydą nuo lietaus. Akivaizdu, kad kartais skydas veikia – šią dieną lietaus nebuvo :]

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.