Maudynių takas [nr 249]

By skrandis, 2015/07/11

Planavom patraukti į Prancūziją, kur numatėme pasivaikščiojimo taką po Lorraine gamtos parką, tačiau dėl ilgo rytinio krapštymosi ir gps paskaičiavimų, nusprendėme pasirinkti artimesnį taką Liuksemburge. Tokiame karštyje labiausiai traukė miškai ir vanduo, o tai visada galima rasti šalia Sure upės užtvankos. Sustojome Insenborn‘e, kuris, kaip paaiškėjo tik atvažiavus, yra paplūdiminio tipo miestukas [kadangi orai karšti, savaitgalis, pusiaudienis, tai miestukas visas nustatytas automobiliais atvykusių pasimaudyti, pasideginti ar pasikepinti dešreles].

Takas prasidėjo šalia ežero, prie jo ir baigėsi. Bet tame tarpe jis kilo ir į aukštumas, ėjo per pievas, per ūkininkų laukus.

Buvo karšta, bet gaivus vėjas padėjo mums nenudžiūti. Lengvu žingsniu, su pašūkavimais, pasifotografavimais, pasisėdėjimais ant suoliuko, mes gan lengvai priėjome tą patį ežerą.

Nenusimaudyti buvo sunku. Pliuškentis norėjome ne tik mudu, bet ir Medeina. Įmerkusi kojas į vandenį ji sunkiai jas traukdavo lauk. Tuo tarpu aš pasinaudojau visomis šio ežero galimybėmis ir smagiai atidariau maudynių sezoną. Ko jau ko, bet Liuksemburgas ežerų ir upių, tinkamų vasaros malonumams, tikrai pavydi Lietuvai. Net ir to nežinodamas :]

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.