Svečiuose R.E.M.

By skrandis, 2015/08/18

Pas mus svečiuose R.E.M. Ne, ne, tai tikrai nesusiję su grupe REM. Tai Rasa, Edvardas ir Mėta – svečiai, kurie mums aplankė Liuksemburge ir kurie mus vėliau palydėjo iki Lietuvos. Visą savaitę besisvečiavę bičiuliai gavo ne patį geriausią orą, bet tiek mes, tiek jie [tikimės] gavome daug malonios nekasdienybės ir pabendravimo :]

Visas darbo dienas savarankiškai judėję po Liuksemburgo apylinkes, prie svečių trijulės prijungėm ir savo trijulę tik savaitgalyje – šeštadienį apsilankėm prancūzų Metz‘e, sekmadienį vokiečių Trier‘e.

Metze paslampinėjom po gatveles, aplankėm iki šiol nematytus turistinius objektus [pirmą kartą pavyko patekti į Saint-Pierre-aux-Nonnains bazilikos, 13 a. romaninės Tamplierių koplyčios ir Vokiečių vartų-bokštų vidų], pasidairėm ir plepėdami grįžom atgal.

Beje, Metz Teatro aikštėje įrengtas fantastiškas laikinas gėlių, medžių, daržovių sodas. Pasak kabėjusio rašto, rudenį visas šis sodas bus išparduodamas ir nužiūrėtus augalus galės įsigyti visi norintieji. Tuo tarpu šiai dienai gan paprasta, akmenimis grįsta aikštė atrodė kaip pasakų pasaulis. Grožis. Ne kitaip.

Sekmadienį apsilankėme Trier’e, kuriame mudu su Alwyda atradom netikėtai daug liūtų [jie netrukus nuguls Alwydos “Herrrrraldikos” albume]. Tuo tarpu svečiai apsilankė Porta Nigra, apžiūrėjo įspūdingą Triero katedrą ir Konstantin-Basilika.

 

Savaitė prabėgo nepastebimai. Pašnekesiai suėjo smagiai. Alus ir vynas liejosi laisvai. Atėjo laikas susirinkti šmutkes ir patraukti į Kauną vasaros pabaigti.

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.