Manternach pakraščiais [nr 258]

By skrandis, 2015/09/26

Iš ryto buvo svarstomi du variantai – arba į gamtą pasivaikščioti, arba į Metz Pompidou pasikultūrinti. Lemiamą žodį tarė šilta rudeninė Saulė. Pasirinkome trasą kuo arčiau Mozelio, dėl galimybės apsilankyti Remerscheno tvenkiniuose. Bet apie viską iš eilės.

Manternach yra nedidelis Rytų Liuksemburgo miestukas, netoli Grevenmacher. Gyventojų vos apie 400, tačiau turi keletą B&B tipo viešbučių, geležinkelio stotį, Siuro upę ir gražias kalvas. Gamta paprasta – lapuočiai, statūs šlaitai ir ūkininkų laukai.

Ir nors viskas paprasta, toliai čia atsiveria puikūs. Tiek į vokietijos pusę, tiek į Liuksemburgo gilumas.

Beeinant tai graikinį riešutą nusiskinam, tai kokį paukštuką nufotografuojam, tiek šiaip pasidairom. Smulkios detalės tik pagražina mūsų pasivaikščiojimus. Kad ir kokie jie kartais paprasti ar neypatingi būtų.

5 km trasa praeita gan greitai, todėl kaip ir numatyta iš pradžių, pajudame link Remerschen tvekinių. Kelias veda šalia Mozelio, Vokietijos puse.

Pasiekiame Remerschen užtvankas, užsitaisau objektyvą-patranką ir trumpam įsitaisom stebėtojų namukuose. Čia mes pagaunam bernikles, antis, garnį, kormoranus ir laukius. Dangų raižo turbūt varnėnai. Temsta, Medeina prašosi poilsio, tad susirenkame žaislus ir traukiame į namus.

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.