Gegužraibiai Oberanven take [nr 283]

By skrandis, 2016/05/28

Išvakarėse sumąstėm, kad gegužė yra tinkamas metas pasigrožėti laukinėmis orchidėjomis, kurios lietuvių tarpe labai retai dar vadinamos gegužraibiniais. Bent jau man šis pavadinimas tikrai naujas ir ilgą laiką man jos buvo tiesiog internacionalės orchidėjos :] Kaip ten bebūtų, akiratis praplėstas ir buvo sužinota, kad orchidėjos turi gražų lietuvišką vardą. Dar sužinojome, kad gegužraibiniai yra labai gausios ir skirtingos magnolijūnų šeimos nariai [pasirodo, net tulpmedis šiai giminei priklauso!]. Na bet gal tiek tų žinių šiam kartui ir užteks.

Trasa neilga – 4 km. Bet gražioje vietoje, nuo kurios atsiveria puikūs toliai ir artėjantys grėsmingi debesys. Pastarųjų pavyko [beveik] išvengti ir gavome vos vieną kitą lašelį. Tuo tarpu toliais grožėjomės saikingai, nes daugiausiai dėmesio skyrėm gražiai žydinčioms laukinėms gėlėms.

Alwyda pasakojo, kad kažkada su kolegėm jau ėjo šiuo taku, bet tada tokios gausybės žiedų nebuvo. Tuo geriau man ir mūsų fotoarchyvams :]

Taku ėjome labai smagiai ir jaukiai. Šilumos buvo daug, saulė šiek tiek pakepino, netoliese buvo gražus lapuočių ir pušų miškas, o takas lengvas ir ramus. Gal tik mišku buvo sudėtingiau eiti, nes po kojom buvo slidūs ir šlapi lapai. Jei negrėstų gausus lietus, tai gal ir tas lėtas ir saugus ėjimas nebūtų toks pastebimas. Kaip ten bebūtų, keturi kilometrai įveikti nesunkiai ir maloniai. O laukinių orchidėjų prigaudyta [fotoaparatu] gausybė.

p.s. laukinės orchidėjos jau kartą lankytos, tik kitame take – Industrinės orchidėjos [nr 229]

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.