Menai 2016 [saus-birž rinkinukas]

By skrandis, 2016/05/15

Menai 2016 [saus-birž rinkinukas]

2016.02.02
Liichtmëssdag – vasario 2-oji diena – Liuksemburgo šventė, kada vaikai vaikšto po kaimynų namus ir už sudainuotą dainą reikalauja arba saldainių, arba monetų. Tradicija atėjusi iš keltų, kada fermeriai su deglais eidavo į savo laukus ir melsdavosi Brigitai, derlingumo ir apsivalymo deivei. Dabar deglus pakeitė vaikų gamybos nešiojamos lempos, dainas Brigitai pakeitė daina Šv. Blažėjui, o derliaus suvokimas pakito iki saldainių ir monetų kauliyjimo… Bet tradicija yra, gatvėse matoma :]

2016.02.06
Cercle cite atidaryta puiki medijų paroda “Future days“. Parodą pristato labai kokybiškai dirbantys PLEIX.

2016.02.09
Rockhal‘e įvyko puikus Massive Attack koncertas. Gal ne tokį didžiulį įspūdį padaręs, kaip pirmasis, bet vis dar labai kokybiškas ir kabinantis. Gerokai apie pasaulines aktualijas, su gausybe vokalo variacijų ir su puikiai atliktomis vizualizacijomis.

2016.02.10
MUDAM’e trečiadieniai visada smagūs – muziejus dirba dvejomis valandomis ilgiau, įsileidžia nemokamai ir dar įjungia muziką. Šį kartą ne DJ, o gyva akustinė ir tamsi muzika. Ir net labai faina – Soleil Noir kartu su Jason van Gulick. Jei ne plepalai šalia grojančiųjų, jei ne Medeinos nuovargis, manau, būtume mielai išklausę visą jų pasirodymą.

2016.02.14
Užgavėninių blynų proga pas mumi namuose apsilankė Tomo ir Jurgos šeimos [be Simo]. Vėliau nusprendėme išeiti miestan, kur Grunde, Neumunster vienuolyne atradom Franck Miltgen “Response” parodą ir atrakcioną vaikams [akivaizdžiai susijusį su paroda].

2016.02.14
Šalia Rudolfo Adolfo trečiojo penktojo tilto stovi kultūros erdvė Kiosk, o jame nuolat pristatomi vienoki ar kitokie menai. Praeiti galima, bet pasižiūrėti vidun irgi verta.

2016.02.16
Krokai Liuksemburgo landšafte imasi dažymo ir spalvinimo meno…

2016.03.02
Džabui vizituojant pas mus, nusprendėme aplankyti Belval ir pažiūrėti į naująją, turbūt vienintelę moderniąją Liuksemburge architektūrą. Oras nebuvo dėkingas, bet net ir tokiu metu buvo smagu vaikščioti ir matyti, kaip kartais visgi Liuksemburgas gali būti kūrybingas ir įdomus modernioje architektūroje.

2016.03.04
Džabas pasiūlė užeiti į MUDAM, kur atidaryta naujos Damien Deroubaix [“Picasso et moi“], Fiona Tan [“Geography of time“] ir Sarah Oppenheimer [“S-399390”] parodos. Reikės užeiti rimtesniam apsižiūrėjimui ir pafotografavimui.

2016.05.06
Hofesh Shechter company pristatė trilogiją “Barbarians“. Kokybiška, klasiška, bet 10 balų nenusipelno :]

2016.05.06
Nuotraukos iš mobilaus telefono, įrodančios, kad tikrai buvau Guggenheim muziejuje. Su telefonu rankose! :]]

Daugiau pasakojimo yra čia

2016.05.15
Cercle Cite kultūros centre, ekspozicinėje erdvėje Ratskeller veikė paroda “Local craft meets design“. Paroda – dalis 4-o įvykio Design City Luxembourg, pristatanti dvylikos vietinių dizainerių darbus.

 

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.