Užmirštas Thionville’is [nr 281]

By skrandis, 2016/05/16

Vos 40 km nuo Liuksemburgo esantis Prancūzijos miestas Thionville pravažiuotas begalę kartų, tačiau nė karto nebuvo aplankytas. Panaši situacija buvo ir su Arlon, tokia pati situacija yra ir su Longwy. Miestai, neatrodantys įdomūs ir verti apsilankymo, dažnai dėl išankstinio nusistatymo, kartais gal ir beveik pagrįstai.

Thionville įsikūrė merovingų laikais. Po Romos imperijos žlugimo čia įsitaisė germanai, o jų laikais vietovė buvo žinoma kaip Theudonevilla arba Totonisvilla. ėliau, viduramžiais miestas priklausė Liuksemburgui, vėliau Burgundijos kunigaikščiui. Tada ėjo vieni, atėjo kiti, kariavo, priklausė, buvo išmainyti ir galų gale miestas atiteko Prancūzijai. Po klestėjimo dėl geležies išgavimo regione, šis miestas kartu su visais aplinkiniais, įkrito į duobę ir nuo 1970 metų nebeauga.

Gyventojų miestas teturi 40 tūkst, tačiau laisvadienį jų mieste matėsi labai mažai. Dažniausiai šeimos su vaikais, išėję pasiganyti miesto centre. Miestas [tipiškai šiam regionui] geltono smiltainio spalvos, šiek tiek apleistas, bet kartu ir gan tvarkingas. Su vienu kitu lankomu objektu ir simpatiška savivaldybės teritorija. Pėsčiųjų zona centre užima gan nemažą plotą, tačiau daug kur parduotuvės uždarytos ir plotai tiesiog nuomojami. Miestas atrodo tylus ir provincialus….

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.