Obuolinis Steinsel takas [nr 300]

By skrandis, 2016/10/09

Į Steinsel obuolių norėjome važiuoti jau šeštadienį, tačiau dėl galimybės tądien pasikultūrinti nukėlėme į sekmadienį. O sekmadienį oras puikus, todėl suvažiavo visa minia. Stebint automobilių srautus, jaučiant rudeninę vėsą,  prisiminėme Vėlines ir masinius suvažiavimus prie kapų. Keista asociacija, bet tokia mintis kilo mums abiems.

Steinsel garsėja savo medelynu ir sodais, kur galima patiems žmonėms prisiskinti gausybę obuolių [ir dėl to susimokėti šiek tiek mažiau], užsipirkti čia pat vietoj spaudžiamų sulčių ar gražiai supilstytų obuolių/slyvų likeriukų. Du spalio mėnesio savaitgaliai šiame obelyne skelbiami festivaliu, todėl į Steinsel suvažiuoja visa gausybė žmonių ir masiškai renkasi obuolius, čia pat masiškai juos ir ragaudami. Mes prieš atvažiuodami iškart supratome, kad bus privalu save kontroliuoti, nes noras prisirinkti kuo daugiau tikrai bus :]

Prisirinkom kelis auschan’inius maišus. Pyragams, obuolių sūriams ir šiaip dorojimui. Kai rašau šį tekstą, pusės vieno maišo jau nebėra, o praėjo vos pusė savaitės….

Kad neapsiriboti vien tik obuoliais, nusprendėme dar ir prasieiti trasą. Steinsel trasa – 10 kilometrų. Mes visos nepraėjom, nes nuo sodų buvo paprasčiau nukirsti vieną kampą ir išvengti miestelio, tad įveikėm maždaug 8 km.

Trasa daili, daugiausiai besisukiojanti miškuose. Ėjome lėtai, gal net šiek tiek tingiai, beveik visiškoje ramybėje. Nei vėjo, nei kitų vaikščiotojų, tik medžiai, saulės spinduliai ir nesunkiai jaučiama rudens vėsa. Trasa neprailgo, Medeina pamiegojo, o mudu lengvai prasivalėme smegenis ir išjudinome kojas. Sveika taip karts nuo karto

Prie mašinos priartėjome kaip tik saulei besileidžiant.

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.