Trijų Rekų vizitas

By skrandis, 2016/12/13

Taip kartais būna, kad žmonės ne tik pažada aplankyti, bet ir patys susiorganizuoja kelionę lengvai ir be didesnių siūlymų. Taip pasitaiko retai, nežinia dėl kokių priežasčių, bet pasitaiko. Ir štai gruodžio viduriukyje pas mus atvyksta Dainius ir Lina su dukra Aukse. Kelioms linksmoms dienoms. Tam, kad susivokti ir ateityje pasiplanuoti didesnį/ilgesnį vizitą :]

Atvyksta jie šeštadienį vakare, tad belieka nubėgti iki miesto centro ir pasimėgauti kalėdiniu vyneliu, apžvalgos ratais ir kalėdinio miestelio nuotaika.

16.12.11

Sekmadienį praleidžiame kelionėje. Su tikslu pamatyti Saar kilpą ir plieno liejyklą Volklinger Hutte. Orscholz miestelyje žmonių sutinkame mažai, todėl pasivaikščiojimo takas medžių viršūnėse vyksta ramiai ir nesistumdant su kitais. Gražu ten ir vasarą, ir rudenį, ir žiemą, ir pavasarį. Ar nuo naujojo apžvalgos bokšto, ar nuo senosios apžvalgos aikštelės. Vis tiek gražu ir įspūdinga.

Miname iki Volklinger. Kadangi temsta anksti, pirmiausiai einame į tas vietas, kurias tamsoje uždaro ir lankytojų neįleidžia. Žmonių ir čia mažai, nors oras puikus ir ne šaltas [kaip gruodžio mėnesiui]. Panašu, kad ir mūsų svečiams čia patinka, todėl vaikštom ir mėgaujamės galimybe čia išbūti maksimaliai.

Apžiūrime ir parodas “Buddha” bei “Buddhismus”. Pastarąją fotografuoti galima, o pirmoji saugoma akylos apsaugos ir įamžinti neleidžiama. Nors ir labai norėjosi. Ne kasdien pavyksta pamatyti budizmo būtybės Budos skulptūras nuo-iki amžiaus, iš skirtingų Azijos regionų. Na, bet lieka įsidėti į galvos atmintinę ir šį kartą apsiriboti Steve McCurry fotografijų parodos “Buddhismus” archyvavimu.

16.12.12

Pirmadienį skiriame Liuksemburgo miestui. Pirmiausiai aplankome šalia esantį MUDAM muziejų, kuriame turbūt jau paskutinį kartą apžiūrime Wim Delvoye parodą muziejaus 10-mečiui.

Na o vėliau traukiame į miesto centrą, aplankant maksimaliai kuo daugiau įvairiausių gatvelių, skverelių, apžvalgos taškų ir kitokių vietikių.

Na o dienos pabaigai vėl vynelis, visokios trauktinėlės, ant laužo keptos lašišos ir atrakcionai kalėdiniame miestelyje. Taip aktyviai ir kartu smagiai be įtampos…

Štai toks tas fainas žmonių vizitas gavosis. Trumpas, bet geras :]

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.