Dideli Kauno kiaušai Belvalyje

By skrandis, 2017/03/26

Daugiau ar mažiau, beveik pilnai arba vos vos, bet per pastaruosius trejus metus prisidėjau prie trijų sėkmingų ir reikšmingų paraiškų, kurių dėka Kaunas tapo dar labiau matomas tarptautiniame lygmenyje. Pirmiausiai su maža komanda paėmome Europos paveldo ženklą, tada kartu su Alwyda miestui nuskynėm UNESCO Kūrybinių miestų [Dizaino srityje] vardą ir štai dabar, ne tiek daug, bet visgi įtakojant, laimėjome Europos kultūros sostinės vardą.

Nesikuklinant reikia pasakyti, we got BIG balls :]

Kad ES komisijai vizualiai įrodyti, jog Kaunas tikrai turi agentą Liuksemburge [Esch sur Alzette’je], aš surengiau mini foto-sesiją su Kauno bid-book’o simboliu – juoduoju kamuoliu. Ridenau, fotografavau, pozicionavau ir skubiai dalinausi su visais. Ir kaip matosi iš fotografijų – Belval tam labai tinkamas.

Prie darbo suderinom ir malonumus – Belval’yje vaikščioti visada smagu, ypač dar ir dėl to, kad ten visada viskas nuolat kinta ir vis gyvėja. Tai, kas prieš penkis metus atrodė beviltiškai niūru, nors ir blizgančiai, dabar atrodo labai perspektyvu ir gyvybinga. Čia jau visu intensyvumu veikia barai, parduotuvės, gyvena žmonės, siaučia studentai, mėgaujasi industrinės aplinkos fanai.

O mes dar ir apsilankėme netoliese beužsipildančiame rajone, kuris nesenai buvo labai gerai įvertintas landšafto ir parkų specialistų ir kūrėjų. Čia sukurta ilgiausia Europoje tvari vandens surinkimo sistema ir parkas Park Um Belval. Projekto autoriai… kas gi daugiau, jei ne olandai – Elyps. Belval apskritai tapo pirmuoju miestu Liuksemburge, kur vandens subėgimo sistemą integravo į kraštovaizdžio dizainą, taip gerinant ne tik ekosistemos, bet ir šalia gyvenančių aplinką.

 

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.