Ryga tėvukams [nr 334]

By skrandis, 2018/07/01

Tai, ką atradom su Alwyda 2017 lapkričio mėnesį, norėjome parodyti ir tėvukams. Užsisakėme apartamentus, susiruošėmė ir keliomis skirtingomis mašinomis pajudėjome iki Rygos.

O ji graži, pasiutiškai daili ir vis dar stebinanti. Matyt reikėjo pribręsti, kad surasti tai, kas visą laiką buvo šiame mieste. Turbūt visada taip bus, kad kažko nepamatysime šalia nosies.

Art Nouveau stilius (Jugendstil) padarė įspūdį ir tėvams. Rodos, kad juos tai nustebino ne ką mažiau nei mus. O dėl to tik dar smagiau.

Kelias dienas po Rygą mes blaškėmės įvairiai. Tai kartu su mano tėvais, tai atskirai. Jie nuėjo į vieną muziejų, mes į kitą.

Tėvus domino Dailės muziejus, mus – Latvijos fotografijos muziejus. Tiesą sakant, pastarasis muziejus šiek tiek nuviliantis. Bet akiratį praplėtė :]

Buvome ir senamiestyje.

Bet įdomiau buvo aplankyti Rygos turgų. Tokio didžiulio nebuvau iki šiol matęs ir nors mes atėjome jau beveik galutinai užsidarinėjant turgui, vis tiek gavome tai, ko labai norėjo mama su šefu – legendinių Rygos turgaus agurkėlių. Pakeliui gavome ir įvairiausių paprikų, kurie buvo skanūs tol, kol valgėme šalia turgaus naujai atkurtame kvartale. Beje, šis turgus įtrauktas į UNESCO kartu su senamiesčiu.

Kirtome senamiestį ir dieną po agurkėlių pabaigėme juodųjų serbentų balzamu.

Smalsumo vedami apsilankėme puikiame ir beveik naujame Riga Motormuseum. Įkvėpimo radau, bet Kaune galime dar geriau :]

Na ir beišvažiuojant iš Latvijos sostinės, kuri aktyviai ruošėsi dainų švnetei ir masiškai uždarinėjo gatves, sustojome Rygos medinės architektūros kvartale Kalnciems. Šiek tiek pasivaikščiojom, supratom, kad be gido reiktų daug blaškytis ir šiek tiek pafotografavę patraukėme Kaunan. Kelias Via Baltica bjaurus, tad labai užvėlinti nesinorėjo.

 

 

 

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.