Žemėlapiavimas aplink Rokus [nr 342]

By skrandis, 2019/04/05

Ankstyvas pavasaris – puikus laikas tyrinėti aplinką. Augalai dar nesužaliavę, gamta dar nepaslėpusi pastatų, fortų ar kitų objektų, o oras jau malonus ir tinkamas vaikščiojimui, landžiojimui, tyrinėjimui. Su kolega Simonu šį kartą patraukiam link Rokų. Pirmiausiai apsilankome gražiame IV forte. Čia būta ne kartą, bet vis tiek smagu pasivaikščioti, paieškoti galimybių veiksmui kurti, pafotkinti.

Patraukiame link Jiesios Atodangos. Nėra tekę čia būti, bet būtinai reikės grįžti ir prasieiti Jiesios pažintiniu taku. Pavasarį, kai jau vos vos sužaliuoja, čia turėtų būti ypatingai gražu.

Apsilankome Rokuose, per tvorą nužvelgiame netrukus išnyksiančią Rokų keramikos gamyklą, tvenkinį, įspūdingo interjero ir prabangos Kultūros centrą. Ir patraukiame toliau – link Vainatrakio senkapių ir naujųjų kapinių. Pakeliui dar patyrinėjam ir keistai laukuose užmigusį Vainatrakio piliakalnį.

Atskiro dėmesio sulaukia ir Linksmakalnis. Čia aplinka įdomi ne tik dėl gražių ir žuvingų tvenkinių, bet ir dėl sovietinio palikimo – buvusio KGB radijo žvalgybos centro ar kitų rusų armijos ženklų. Kaip ir džiugu, kad šių šūdžių nelieka nė kvapo, bet kaip ir gaila, kad viskas buvo išvogta ar sugriauta….

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.