Antras bandymas: Escho naktys [nr 356]

By skrandis, 2019/09/18

Taip jau įvyko, kad tai, kas neįvyko anksčiau, visgi įvyko vėliau. Ir gal net viskas geriau, nei būtų buvę anksčiau. Taigi Esch sur Alzette festivalis „Nuit de la Culture“, perkeltas iš gegužės į rugsėjį, visgi vyksta ir mes su visa didžiule delegacija esame Liuksemburge. Kristijonas su Donatu atvyko nuo Palangos, Virginija ir Ana nuo Kauno, o mes dieną anksčiau nuo Kiolno.

Kol šeima blaškosi po Liuksemburgo miestą ir mūsų mielą rajoną, aš pasitinku Donatą bei Kristijoną ir juos nutempiu iki Escho. Tada prisijungiu prie Anos ir Virginijos ir kartu bei vėliau atskirai pajudame tiek po Eschą, tiek po Liuksemburgą.

09.13
Rugsėjo 13-oji – gan darbinga ir pilna susitikimų diena. Nuo Escho2022 komandos, iki viso aktyviojo miesto kultūros sektoriaus ir pasiblaškymo po „1535° Creative Hub Differdange“.

Vakare susibėgame su Liuksemburgo lietuviais, kuriems Donio ir Driezho duetas „Tykumos“ specialiai sugroja savo programą. Vėliau įvyksta susitikimas tarp Liuksemburgo lietuvių bendruomenės ir „Kaunas2022“ vadovybės. Lengvai, prie vyno taurių ir be didesnių įsipareigojimų.

09.14
„Nuit de la Culture“ renginys prasideda visai ne naktį. „Tykumos“ surengia du pasirodymus, kurių vėlesnis sulaukia daug dėmesio ir labai smagaus interviu filmavimo. Tuo tarpu aš blaškausi po susitikimus, Eschą ir laukiu atvykstančios šeimos. Su ja ir praleidžiu likusį vakarą, stebėdamas Escho pajėgumus organizuoti festivalius.

09.15
Ryte pasitinku saviškius, atvykstančius iš Escho. Čia mūsų keliai su Doniu ir Driezhu pasibaigia, o su Ana ir Virginija šiek tiek pasiblaškome po miestą ir galų gale pasiekiame MUDAM. Čia prisijungia ir Alwyda su merginomis. Diena prabėga greitai ir galų gale atsisveikiname su svečiais nuo Kauno, o patys dar kelioms dienoms liekame sau mielame Liuksemburge.

09.16
Apsidairę, kas gero vyksta aplink Liuksemburgą, apsisprendžiame vykti į Volklinger Hutte ir pasidairyti po naują Christian Boltanski instliaciją ir „UrbanArt“ bienalę. Čia, kaip visada, laikas bėga pasiutiškai greitai, o nuotraukos pyškinasi be perstojo.

Vakare aplankom Svajūną su Ieva, kurie mus mielai priima, pamaitina ir pradžiugina savo istorijomis ar šiaip faina kompanija.

09.17
Diena skiriama Liuksemburgo miestui ir mūsų pramintiems takams. Tradiciškai Clausenas, Neumunsteris, fortifikacijos šlaitai ir kitos „gimtos“ vietos. O vakaras su brolio šeima ir vyneliu.

09.18
Laikas važiuoti atgal. Susimetame šmutkes ir patraukiame link Kiolno oro uosto. Pakeliui aplankome Gronau Bundeskunsthalle, kuriame su malonumu sužiūrime kelias parodas.

O tada, kaip ir visada – skrydis, Kaunas, namai.

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.