Antplūdis ant Esch’o [nr 361]

By skrandis, 2020/01/25

Ilgai nelaukiant, iki paskutinės minutės netempiant, Kaunas2022 vyksta iki Esch2022, nors dar tik 2020. Ir vyksta su gausia komanda. Marius iš IX forto, Egidijus iš Dramteatrio, Jurga nuo kamerinio, Auksė nuo bendruomeninių istorijų ir Agnė, Daiva, Justina ir aš nuo Kauno2020+2.

2020 01 22
Atvykimo diena ir susitikimų gausybė. prie mūsų prisijungia Sarah ir mes visi po trumpo vizito Belvalyje ir naujoje UniLu skaitykloje [Learning Center] išsibėgiojam kas sau.

Aš su Aukse vykstu į Kayl kultūros centrą Schungfabrik, kur Auksė derasi su šeimininkais dėl parodos apie darbininkų kultūrą ir bendruomeniškumą. Produktyviai ir gan ilgai.

Po susitikimo mane prigriebia Serge Ecker ir nuveža iki jo undergroundinio kultūros centro Atelier D. Buvusi plieno liejyklos teritorija – tikra aukso kasykla tokiems pankams kaip mes, tad pasibėdavojame ir apverkiame žmonių kvailumą ir trumparegiškumą [nesaugant industrinio paveldo].

Vakarą pabaigiu tikrame, tipiniame ir grynai vietiniame bare, kuris pavadintas alaus pavadinimu Battin, bet realiai be pavadinimo []. Pokalbiai apie paveldą, kultūrą, palikimą ir prasmę užsitęsia ir palieka daug klaustukų galvoj… Bet laikas pas Simą ir jo šeimą, kuri kaip visada mane priglaudžia su mielu noru.

2020 01 23
Ryte yra laiko be skubesio nujudėti iki Escho, tad savo rajonu, pro buvusius savo namus ir tradicines pasivaikščiojimo vietas judu link stoties. Šalna ir saulėtas oras suteikia gausybę variantų gražiai fotografijai ir aš savęs nestabdau. Žinau, kad vėliau naktį prieš užmiegant užims daug laiko, kol visos sukris “papimpintos” į instagramą, bet savęs nestabdau ir mėgaujuosi galimybe tai daryt beveik be skubos.

Atvykstu į Eschą. Visa kompanija pietauja, tad aš šį laiką skiriu Escho pažinimui. Nuklystu ten, kur niekad nebuvau, bet pasirodo, kad buvo verta :]

Tada vykstu į Bettembourg savivaldybę, kur už Kaunas2022 jaunimo programos kolegas derinu literatūros ir jaunimo bendradarbiavimo galimybes tarp šio miesto ir Kauno.

Netrukus grįžtame į Eschą. Čia vizitas po geriausią Liuksemburgo klubą ir kultūros centrą Kulturfabrik.

Grįžtu pas brolį, pavalgau ir tada trumpam išeinu pasivaikščioti po naktinį Kirchberg.

01.24

Nauja diena, nauji susitikimai ir planai. Pirmiausiai susitinku su Inga ir Egle. Apkalbame Liuksemburgo lietuvių kultūros klubo ir Kaunas2022 reikalus.

Tada vėl vykstu į Belvalį, kur susitikimas su Esch2022 komanda. Apžiūrime būsimą multimedijinį centrą, pabendraujame ir atsisveikiname. Vakaras lieka Liuksemburgo miestui, į kurį visa komanda persikelia nakvoti.

Liuksemburge mano darbas lengvas ir malonus – per trumpą laiką komandai parodyti kuo daugiau miesto žavesio. Turbūt pavyksta, nes visi eina paskui ir neburba :]

2020 01.25

Lieka dar vienas pusdienis. Jį paskiriame skirtingai – vieni į parduotuves, kiti į muziejus, o treti į Grand Teatro užkulisius.

Vėliau visi susitinkame ir nueiname apžiūrėti MUDAM ekspozicijas, išgeriam po taurę/bokaliuką vietos kavinėje ir išsiskirstom, kad vėl netrukus susitikti oro uoste. Vizitas baigėsi, sukalbėta labai daug, susipažinta gausiai, sutarta dar gausiau. Panašu, kad kažkas gausis tikrai gero ir įdomaus. Ir nuoširdaus.

 

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.