Dizainiškasis Bilbao [nr 396]

By skrandis, 2021/11/19

Bilbao – unikalus ir pavyzdinis miestas, sugebėjęs iš liūno, liūdesio ir desperacijos išlipti tik todėl, kad patikėjo meno ir kultūros galia. Mesti begalę milijonų pinigų, susipykti su gyventojais, aštrinti situaciją bedarbystės fone – arba drąsu, arba kvaila. Bilbao, kaip vėliau paaiškėjo ir daugiau kitų miesto, tiesiog surizikavo ir jiems ši rizika pasiteisino – jų kreizi projektas pasistatyti keistų formų muziejų ir juo pradėti miesto reinkarnaciją pasiteisino su kaupu. Miestas patrauklus turistams, miestas žinomas, miestas vystosi toliau ir atrodo labai perspektyviai.

Ta proga, po šešių metų aš ir vėl atsiradau čia, Bilbao mieste. Kad pamatyti, į kokį kūrybiškumą investuojama toliau, apie ką diskutuojama ir kaip stengiamasi sukurti miestui kuo daugiau erdvės kūrybiškumui. O potencialo čia daug. Tiek pasinaudojant turistine aplinka…

tiek pasinaudojant jaunomis meno formomis…

tiek pasinaudojant kūrybiniais tinklais….

ar tiesiog futbolu.

Miestas, kuris auga ir dar augs, bet jau be didesnių vidinių konfilktų ir baimių. Kūrybiškumas ir kultūra suteikė šiam miestui ramybės ir pasitikėjimo, kuris sklando apie šį miestą po visą pasaulį.

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.