Tado su fleškute vizitas [nr 86]

By skrandis, 2009/11/07

Beveik savo gimtadienio proga Tadas Tarzas lankosi pas mumi. Ir kaip visada, su svečiais mes vietoje nesėdim. Pirmiausiai gausiai apvaikštome Liuksemburgo miestą ir miesto muziejus.

Tada nuvykstame tradiciškai iki Trier, seniausio Vokietijos miesto, kuriame vis dar stovi nesugriuvusi romėniška didybė.

Kitą dieną, Tadui pageidaujant padėti koją ant kuo daugiau valstybių, šeštadienio planas buvo nuvykti ir į Prancūziją, ir į Belgiją. Pastarojoje šalyje ne tik ant žemės dėjom kojas, bet ir į žemę įėjom. Bet viskas iš eilės.
Lietingą orą praleisdami automobilyje, atvykome į Prancūzijos miestuką Montmedy ir išlipome ant kalvos esančioje citadelėje. Oras grėsmingas, bet sausas, žmonių mažai, fortifikacijos rudeniškai šlapios.

Pasivaikščioję kelias valandas vėl sėdome į automobilį ir po valandos kelionės išlipome jau Belgijoje, miestelyje Han-sur-Lesse. Visai netoli jo, kalvoje yra Grotte de Han, kuriose paprastiems žmogeliams leidžiama pasivaikščioti 2 km urvais (iš 13 km pasiekiamų, bet lankytojams uždarų urvų).

Vakaras atėjo greitai, tad kelionė baigėsi Liuksemburgo centre esančiame mexikiečių kaboke “Chi Chi”, pažymint Tado artėjantį žingsnį į ketvirtą dešimtmetį :]

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.