2013 menai [saus-birž]

By skrandis, 2013/08/29

2013 menai [saus-birž]

2013.01.12
Atsigavusiame ir pagaliau normaliai atrodančiame klube “PuntoJazz palėpė” Armos dėka įvyko naujo Driezho albumo “Gonijapristatymas. Labai jaukiai, labai švelniai ir išties gražiai. Tokia atmosfera, tokia kamerinė aplinka ir toks artumas labai pritinka Driezho muzikai. Viskas čia tiko, tiek aplink esantys žmonės, tiek aplink Driezhą apstatyti atlikėjai („Girių dvasios“, „Nüm Nüm“), tiek už lango esanti šalta žiema. Gal tik VJ patinginiavo… Bet ir tai netrukdė.
Tuo tarpu Tomas fotografavo, Donatas filmavo. Klaipėdos desantas Kaune visada pageidaujamas.

 

2013.01.15
Kauno fotografijos galerijoje, beveik uždarame atidaryme, susirinko gausi ir lengvai atpažįstama publika – 80mečio proga atidaryta paroda “Lietuvos fotomėgėjų sąjungai – 80” ir pasveikintas Kauno foto skyrius. Svečiai nuo Klaipėdos, Vilniaus, Kauno rajono. Politikai, fotografai, įvairūs kiti menininkai, šiaip kultūringi žmonės…
Parodoje (veiks iki vasario 3ios) yra galimybė pamatyti unikalius, išraiškingus ir tikrai įspūdingus ryškiausių prieškario Lietuvos fotomėgėjų sąjungos narių darbus. Čia rasite Vytauto Augustino, Petro Babicko, Balio Buračo, Kazio ir Antaninos Laucių, Stepono Kolupailos, Otto Milaševičiaus, Antano Naruševičiaus ir Medardo Vasiliausko archyvinius mėgėjiškus, bet ne mažiau profesionalius nei dabartinių profesionalų, vaizdus.

 

2013.02.09
Žiema yra gerai, kai ji neužknisa savo pliurzomis ir neapsisprendimu. Todėl artėjant pavasariui, jos blaškymasis tarp šilumos ir šalčių ėmė erzint. Prisiderinę prie lietuviškų tradicijų ir Lietuvos liaudies buities muziejaus tradicinio renginio, nulėkėme į masinę šventę pasiskanauti blynų, sudeginti bobą, susitikti su Saule bei Enriko ir pamėginti išvaryti žiemą. Be abejo, būtina paminėti, kad Žiema visgi retai kada reaguoja į žmonių pastangas, todėl balta spalva dažniausiai mūsų akyse matosis dar ilgai…
Ir nors žiema išvaroma taip lengvai nepasiduoda, apsilankyti muziejuje buvo verta. Be abejo, blynų paragaut neteko (lengviau buvo rasti lietuviškų kebabų ar lavašų), smagių muzikontų buvo mažai, šventė nekvepėjo ypatingomis lietuviškomis tradicijomis, bet vaizdų prisižiūrėjome, su Saule ir Enriko pabendravom, gražių nuotraukų prišaudėm.

 

2013.02.16
Paminėję Vasario 16 dieną eisenoje nuo Kauno miesto naujamiesčio iki Kauno senamiesčio, užėjome pažiūrėti ir parodos Fluxus ministerijoje. Joje aptikome parodą iš ciklo Fabriko serija nr. 1934.

Vieno įdomiausių, originaliausių ir unikaliausių menininkų A.Šlapiko skulptūra “Savaitės ekspresas”. Jablonskietis – tai daug pasako :] Kaip ir šis darbas apie septynias savaites dienas.

M.Petrausko skulptūra “Labirintas”.

M.Plepio fotografijų serija “Smiltys lig dangaus..”

Ne viskas daro įspūdį, ne viskas verta dėmesio, bet kaip tokiai aplinkai, kurios niekaip nepavyksta pamėgti, tai visai gera paroda.

 

2013.03.02
Kauno fotografijos galerijoje atidaryta dar viena puiki paroda – Alvydo Lukio retrospektyvinė paroda “Žingsniai”. Daug erdvės, mažai detalių, gili tuštuma, kažkodėl melancholiškos istorijos…
Darbai kažkuom tokie pat artimi, kaip kad Algimanto Žvėgždos pagaliukai, sėklytės, lapukai…
Gražu ir kokybiška…

 

2013.03.02
Kino teatre Romuva stebėjom filmą, kurį pristatė Tarptautinis Kauno kino festivalis praėjusių metų festivalyje, bet mūsų buvo nematytas ir pražiopsotas. Sunkus, stiprus ir kertantis.
Garsaus danų režisieriaus Thomo Vinterbergo filmas „Medžioklė“ – apie medžioklės instinktą, kvailumo kiekį mūsų galvose, apie kultą ir tiesos baimę…
Stipru.

 

2013.03.20
Kauno nacionaliniame dramos teatre sezono vinis – “Balta drobulė“. Atsižvelgiant į tai, kad jaunystėje Antano Škėmos knyga “Balta drobulė” buvo kažkas TOKIO, nueiti į spektaklį tapo būtina.
Ar persižaidimas su scenografija, ar aktorių talento stogas, ar atitolęs mąstymas nuo pagrindinio herojaus, ar nesugebėjimas perteikti Garšvos ironijos, groteskiškų minčių, bet spektaklis pasirodė ne toks gilus ir artimas, kokio buvo galima tikėtis. Atsakymas būtų knygoje, jos pakartotiname perskaityme. Tačiau jau dabar galvoje kirba mintis, jog jaunystės įspūdis buvo teisingas ir šioje situacijoje visgi pralošia teatras su režisieriumi Jonu Jurašu.
p.s. visgi būtina pasidžiaugti, kad teatras imasi nacionalinių litertaūros kūrinių ir juos paverčia spektakliais.

 

2013.03.24
Alwyda, palikta viena ‘ant ledo’ t.y. ‘ant kino’ apsilankė Kino pavasario filme “Intymios pamokos“. Filmas, kuris atrodė įdomus ir man, netrukus bus įvertintas Alwydos

 

2013.04.05
Balandžio 5-9 dienomis „Romuvos“ kino teatre vyko „Irano kino savaitė“, kurios metu parodė 7 iraniečių filmus. juos pristatyti atvyko pats Islamiškos Irano Respublikos ambasados Varšuvoje Pirmasis Sekretorius Gholamhosseinas Ebrahimi.
Balandžio 5 d. 19 val. atidarymą padarė režisieriaus Mojtaba‘o Raie kino juosta „Drugelio gimimas“ (“Birth of a Butterfly“).
Romantiškai poetizuotas filmas apie tikėjimą ir pasitikėjimą. Gražūs vaizdai, įvairi gamta, išlikęs folkloras, tradicijos ir meilė pasakojimui.

 

2013.04.08
Balandžio 8 d. „Romuvos“ kino teatre tęsėme „Irano kino savaitės“ filmų peržiūras ir apsilankėme geriausiuoju 2006 m. Irano filmų festivalyje „Fajr“ pripažintame Ebrahimo Hatamikia filme „Vardan Tėvo“ („Be Nam-E Pedar“, 2006 ).
Istorija, pasakojanti apie karo su Iraku palikimą Irano žemėse ir visuomenėje, pasirodė perspausta dramatizmu, įtampa ir scenarijuje pebrėžtinu nereikalingu melu ar baime. Kažkuom priminė lietuvišką kiną, kai vietoj paprastos kalbos, kuri suprantama ir vienodai pajaučiama, stengiamasi dramatiškai paryškinti ir perryškinti…

 

2013.04.8-14
Multimedijos meno ir muzikos festivalis Centras šiemet buvo keistas kaip niekada. Nuo pat pirmojo festivalio iki 2012 metų festo aš buvau organizatorių tarpe, dirbdamas kartu tai su Emiu, Paulium, tai su Gediminu, kitu Pauliumi, Arma, Tautviu. Nuo 2002 metų, visą dešimtmetį buvau Centro įvykių centre.
Tačiau šie metai buvo kitokie. Gedas, su kuriuo gerai susidirbome praėjusiais metais, perėmė festivalio organizavimą į savo rankas ir aš likau tik svečiu. Kaip valstybės tarnautojas, nedrįsau kenkti festivaliui, sau ir žmonėms, kurie tikėjo festivalio eiga. Todėl mielai perdaviau visą festivalį kitiems. Keistas jausmas, bet kartu ir malonus. Ne visada gali būti ramus, kad tavo įdirbis nenueis šiknon. Šiuo atveju buvo visai ramu. Gedas ir co padarė darbą kitaip, bet tikrai gerai. Festas įvyko, buvo įdomus ir vertas dėmesio.

Ta proga keletas mobiliakinių kadrų iš vieno koncerto Romuvos kino teatre:
Bionics – naujos šviežios ir gabios merginos

Avaspo – šį kartą per daug užfuzinti ir užlaužti…

Kriget – pasiutiškai smagūs džiazovi rokenrolistai

 

2013.04.13
Nespėję po bjaurių Žalgirio-Lryto rungtynių į Centro festivalio paskutinį renginį Fluxus ministerijoje (II aukšte), kompensavome savo poreikį energijos iškrovai I-ame aukšte.
Jame vyko juodmetalistų Luctus naujoje albumo “Stotis” pristatymas. Alwydos įkalbėtas koncertan užėjau ir aš. Be Luctus išklausėm ir kauniškius Nahash.
Koncertas buvo kokybiškas, sunkus ir juodas (kaip ir reikėjo tikėtis). O kalbant apie muziką, tai nieko naujo šiame juodame pasaulyje nebepamatėme. Tas pats smegenų plovimas, tas pats kriokimas, įvaizdis ir ta pati nuobodi išraiškos forma.
Išėję iš koncerto visą kelią iki namų su Alwyda diskutavom, kodėl vengdami būti “norma”, jie savo subkultūroje tampa ta pačia nuobodžia “norma” ir to niekaip nebando išvengti. Veidai išpaišyti, drabužiai juodai odiniai pragariški, žvakės, kaukolės…
O juk reikia kartais paprastų sprendimų ir šalia profesionaliai atliekamos juodos muzikos būtų ir profesionalus vaizdas. Juodi frakai ar kostiumai, stilingos demoniškos ant veido užmautos kaukės ar net koks treninginis kostiumas, šiek tiek pasirodymo scenarijaus ir taisyklės sugriautos, o vaizdas visai kitas. Subtiliai ar grubiai, bet galima įdomiau ir aštriau.
Tačiau ar fantazijos trūkumas, ar baimė, ar noras būti kad ir mažesne, bet mase, neleidžia pakeisti vaizdo. Ar būtume tokiame koncerte prieš dešimt metų, ar prieš du, ar vakar.

 

2013.04.15
Balandžio 15 diena – ne tik Džabadienis, bet ir Kultūros diena. Ta proga mieste tradiciškai įvyksta visokie renginukai, skirti kultūrininkams.
Pvz, prie savivaldybės pakeliama kultūros vėliava, sugroja orkestras…
…pagarbą atiduoda kultūros administratoriai…
…net ir politikai…

…kartu pasidžiaugia ir turistų kompanija…

…pasitaiko, kad tokiomis dienomis net atidaro biblioteką

…arba duoda šnekos ir apdovanojimų pats Kauno meras…

 

2013.05.10
Penktadienis. Prasideda savaitgalis. VDU ir Inos Pukelytės organizuojamas eko-meno festivalis “Grynparkas“. Nemuno saloje. Su daug gyvo veiksmo, bet mažai žemės meno ar kitokio gamtos objektų meno. Daug pažįstamų ir daug šnekos. Fetsivalis su puikiu oru, bet ir su piktais uodais. Visgi jaukiai ir visai įdomiai.

 

2013.05.11
Antras parkas per kelias dienas. Šį kartą Meno parko galerija ir Nijolės Šaltenytės paroda “RAUDONAS TAŠKAS“. Tokia vizualiai lengva, šiek tiek dizainiška, tinkanti mūsų namų interjerui :]

 

2013.05.11
Tenka pripažinti, kad visame tame Kauno fotografijos festivalio “Kaunas photo” kontekste, kuriame ypatingai jaučiamas organizatoriaus Mindaugo Kavaliausko skonis ir fotografiniai pomėgiai, ši paroda – viena kokybiškiausių. Paprastai ta buitinė, šiukšlinė fotografija retai kelia emocijas, bet čia ji pateikta tiek pat kokybiškai, kiek ir nepaviršutiniškai. Fotografijos gerai atrinktos, darbai daug sakantys, todėl tikrai džiaugiamės ją pamatę.
Lenko Maciej Dakowicz fotografijų serija “Kardifas sutemus”.
Gal ir nekeista dėl kokybės, visgi Kauno fotografijos galerijoje šlamšto/nuobodybės jau seniai neteko matyti.

 

2013.05.11
Dizaino savaitė 2013, kuri vyko visą savaitę, man susitraukė į vieną dieną – apžiūrėti pavyko tik keletą eksponatų miesto viešose erdvėse bei nuvykti į festivalio uždarymą.
Be veikiančios ekspozicijos, kurią buvo galima apžiūrėti prieš renginio pradžią, vyko ir uždarymo renginys.
Uždarymo renginys, jei išbraukus drabužių dizainerių darbų pristatymus, visiškai netiko dizaino renginiui. Toks dvelkiantis poniutėms skirtu vakarėliu, o ne dizaino, kaip modernaus meno, šiuolaikinių technologijų atspindys. Bet kadangi buvo proga pasikalbėti su organizatoriais, susipažinti, laikas nepraėjo veltui.

 

2013.05.11
A. Žmuidzinavičiaus kūrinių ir rinkinių muziejuje atidaryta dešimtojo fotomeno festivalio „Kaunas Photo“ pavasarinės dalies baigiamoji paroda – Aleksandro Macijausko 75 metų jubiliejui skiriama ekspozicija „Aleksandras Macijauskas. Vinys”.
Paroda ir darbai labai gerai sukalti. Konkretu, retrospektyvu, išsamu. Ir džiugu, kad tai ne paskutiniai vinys…

 

2013.05.18
GMD renginiui daug dėmesio nedavėm. Visgi anarchistinė veikla, įdėta į aiškius rėmus, tapusi oficialia šalies švente, skamba kažkaip nebe taip įdomiai, kaip netyčia užtikti muzikontai, iš širdies (o ne dėl progos) grojantys sau ir praeiviams.
Tačiau visgi trumpam sustojome požeminėje perėjoje, kurioje grojo X faktoriaus dalyvė ir mūsų favoritė Ugnė.

 

2013.05.18
Tarptautinė muziejų taryba (ICOM) kasmet inicijuoja Tarptautinės muziejų dienos renginius. Nuo 2005 m. rengiama tarptautinė muziejų akcija „Europos muziejų naktis“ išprovokuoja ir kai kuriuos Lietuvos muziejus imtis iniciatyvos. Be abejo, yra tokių ir sunkiai pajudinamų, kaip M.K.Čiurlionio dailės muziejus, kuris beveik maksimaliai ignoravo šią dieną (manau, kad ne daug trūko iki visiško užsidarymo nuo visuomenės, jei tik būtų galėję….) ir tik Velnių muziejus gelbėjo jų įvaizdį. Ir išgelbėjo su kaupu. Žinant, koks kreivas MKČ valdžios požiūris į Velnių muziejų, stebina pastorojo muziejaus vadovės Jurgos energija ir užsispyrimas nuveikti kažką gero ir tinkamo šiam muziejui…
Bet apie tai atskira kalba. Dabar apie muziejų dienas ir naktis.
Kauno miesto muziejus surengė didžiasias atrakcijas dienos metu. Mini turgelis, ekskursijos ir kryžiuočių puolimas į pilį…

Puolimas atrodė jaukiai :] Gynyba irgi :]

Kadangi kovos mačas tęsėsi trumpai, pasiplepėję su Tomu išsiskirstėme į skritingas puses – jis namo, mes į kitus muziejus.

Iškamšų muziejuje (taip kažkada mano studentai užvadino T.Ivanausko zoo muziejų) vyko programa “Naktiniai gyvūnų balsai”. Idėja buvo gera, bet išpildymas toks… silpnokas. Norėjosi daugiau garsų, daugiau garso, daugiau gražaus pravedimo…

Tuo tarpu Velnių muziejuje atgimė tikrsosios Welnuwos. Foną garsu pildė Nekro disko atstovas Nerijus, o S. V. Mitc’hell dirbo gyvoje studijoje ir ieškojo savo viduje demonų visų žmonių akivaizdoje. Brito bičiulis degino smilkalus, vykdė ceremonijas ir visaip kaip padėjo demonams būti šalia mūsų ramiems ir nekabinamiems…
Ir tai buvo tiksliausias ir teisingiausias Muziejų nakties koncepcijos realizavimas. Buvo ir tinkama atmosfera, ir įdomi programa, ir jauki velniška nuotaika. Būdamas visame tame pajutau, kad Welnuwos tikrai dar grįš…

 

2013.06.29
Mugė Art Vilnius vyksta jau ketvirtą kartą. Visus pirmus tris kartus mugėje dalyvauti nebuvo tekę, tad šiemet, nors ir po nelabai energingų rekomendacijų, nusprendėme pamatyti veiksmą patys savo akimis.
Plačiai išdėstyta mugė Litexpo rūmuose pasitiko tuštokai – žmonių srautas ėmė stiprėti tik apie 14-15 val.

Tačiau mano akimis tai yra tik privalumas – niekas netrukdo vaikščioti ir laisvai stebėti menininkų darbų.
Jie, tiesą sakant, bendrai paėmus, įspūdžio nedarė. Vos vienas kitas darbas krito į akis ir pasirodė įdomus. Bet dauguma… nebalai šiuolaikinio meno (kaip kad skelbia mugės organizatoriai) kūriniai, greičiau modernaus meno palikimas…

Pastebimas ir pataikavimas užsieniui, kuriems senoji sovietų okupuotos Lietuvos fotografija atrodo patraukli ir egzotiška. Gaila, kad šiuo metu galime(norime?) pasiūlyti tik tai. Kad ir kokia ta senoji fotografija būtų puiki ir kokybiška.

Pamatyti šią mugę buvo verta, bet kad ji kiek nustebintų ar sudomintų šiuolaikiniu menu, naujais autoriais ar tendencijom… sunku būtų tai ištart.

 

2013.07.12
Penktadienis mielas tuom, kad man darbai baigiasi anksčiau nei paprastai. Valdininko darbas šiuo atveju labai patogus. Suteikiama proga valandą skirti muziejams, galerijoms ar tiesiog ankstesniam savaitgaliui.
Būtent tokiems malonumams ir skyrėm šį savaitgalį. Pirmiausiai užbėgome į Paveikslų galeriją, kurioje veikė trys nematytos parodos.
Kauno paveikslų galerijos pirmo aukšto erdvėse pirmiausiai aptikome Elenos Balsiukaitės-Brazdžiūnienės parodą „Aš esu daktaras meilė“. Viena iš tų autorių, kurių darbai man ir akims, ir sielai yra kažkaip artimi.
Netoliese veikė ir A. Brazdžiūno-Dusės tapybos darbų paroda „5-oji personalinė“. Čia šalia įspūdingų kaunietiškų didelio formato darbų, buvo galima pamatyti ir apie 20 mažo formato portretų, kurių herojai kauniečiams yra puikiai pažįstami.
Antrame aukšte, mažoje erdvėje veikė simpatiška Eglės Velaniškytės paroda „Lūžio kartos vardai: Eglės Velaniškytės geltona“.
Nusprendę pasimaitinti senamiestyje, ramiai papėdinome pėsčiųjų gatvėmis ir pakeliui į Piano Piano užšokome į Kauno fotografijos galeriją. Joje veikė retrospektyvinė Ramunės Pigagaitės fotografijos paroda, kurioje buvo galima apžvelgti žmonišką, demonstratyvią ir kartu nuoširdžią žmonių portretų kolekciją.
Pakol maitinomės, Rotušės aikštėje pasiruošė patrankininkai – Kauno pavieto laisvieji šauliai, kiekvieną (beveik) penktadienio vakarą 19:00 skelbiantys savaitgalio pradžią.
Žmonių šiek tiek susirinko, patrankos tris kartus iššovė, ceremonmeisteris renginius ir svarbiausius įvykius pristatė, savaitgalį pradėjo. Tereikia sukurti stabilesnę tradiciją ir žmonės džiaugsis dar vienu Kauno išskirtiniu įvykiu.

 

2013.07.20
2013 metai įvardyti kaip Dariaus ir Girėno metai. Šiemet suėjo 80 metų nuo tos dienos, kai šie du pasiutę lietuviai nusprendė įveikti Gamtą ir nuskristi nuo New York iki Kauno be sustojimo… Ta proga Kauno Dariaus ir Girėno aerodrome buvo sukurta Aviacijos šventė.
Čia tik keletas vaizdų iš jos: Naikintuvų Miraž F-1 skrydis virš aerodromo, Akrobatinio lėktuvo Su-26M pasirodymas, Pirmojo lietuviško palydovo pristatymas, Lituanicos kopija, naudota kuriant meninį filmą „Skrydis per Atlantą“, Reaktyvinių lėktuvų L-39C „Baltic bees“ pilotažinė programa, Ryanair pasirodymas, Lėktuvų Jak grupės parodomoji programa ir Sraigtasparnio Mi-8T paieškos gelbėjimo darbų demonstracija

 

2013.07.24
Pirmą kartą teko dalyvauti aktorių atrankoje t.y. potencialių aktorių vertinimo komisijoje. Šiaip procesas varginantis ir užimantis labai daug laiko, tačiau šiuo atveju buvo ir įdomu, ir smagu, ir su nuotykiais, ir su galimybėmis paganyti akis :]
,,Jaunuoliai, norintys tapti miestą reprezentuojančiais veidais naujame Kauno kino studijos kuriamame trumpametražiame filme, plūdo į ,,Romuvos” kino teatrą. Čia vyko atranka, kurioje dalyvavo jauni, gražūs, žavūs ir labai Kauną mylintys žmonės,” – taip apie akciją rašė Kaunadienis
Kas buvo galutinai atrinkta, nežinau. Tą procesą palikau profesionalesniems nei aš. Žinau tik, kad filmukas numatomas rugsėjo mėnesiui.

 

2013.07.26
Inteligentų šeima Pirmojoje Lietuvos Respublikoje – nuo liepos 5 dienos veikianti nauja paroda. Apie mus – išsilavinusius, patriotiškus, gerbiančius šeimą, tėvynę, žinias, vėliavą.
Istorinės Prezidentūros muziejaus pirmame aukšte.
Apie tarpukario šeimas, jaukius namus, tradicijas ir pomėgius, taisykles ir papročius. Įdomi, žaisminga, suprantama ir užsieniečiui, ir vietiniam, intelektuali ir pamokanti, išsami ir kartu neperkrauta – tobula ir svarbi paroda kiekvienam. Su daug fotografijų, daug mielų istorijų, ištraukų ir citatų.
Kaip kas meilėj prisipažįsta :]
Kareivis: mirtinai sužeidei mano širdį. Tu atėjai, nugalėjai ir paėmei mane į amžiną nelaisvę.
Diplomatas: Sudarysime, brangioji, nesuardoma sutartį, pagrįsta didžiausio palankumo principu.
Gydytojas: Tik tu viena, mano brangioji, gali išgydyti mano sergančia širdį ir alpstančią sielą.
Sodininkas: Vienas žodis iš tavo žydinčių lūpų – ir mūsų gyvenimo kelias nubarstytas kvepiančiomis rožėmis.
Smuklininkas: Pripildyk tuščią mano gyvenimo taurę savo meilės brangiausiu vynu.
ir tt. Verta skirti 2-3 valandas ir ramiai pasiskaitinėti. Patiks tikrai.

 

2013.07.26
Istorinės Prezidentūros sodelyje veikia S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio per Atlantą 80-ųjų metinių paminėjimui skirta paroda.
Parodoje eksponuojama 16 nuotraukų, pristatančių S. Dariaus veiklą Lietuvos kariuomenėje, jo indėlį į Lietuvos sportą, S. Dariaus ir S. Girėno pasiruošimą 1933 m. liepos 15–17 d. skrydžiui per Atlantą bei visos Lietuvos žmonių gedulą po katastrofos.

 

2013.08.09
Mindaugėlis (Mindaugas Kavaliauskas) turi savo stilių. Nuoširdžiai tenka pripažinti, kad jis jį turi ir tikrai išsiskiria iš kitų fotografų ar kuratorių. Bet tuo pačiu nesunku pastebėti, kad jo stilius nėra artimas sielai ir akiai.
Paroda, skirta Dariaus ir Girėno skrydžio 80-mečiui paminėti ir istoriniui faktui (paminklo pastatymo proceso) įamžinti, nepasirodė nei gera, nei bloga. Tiesiog Mindaugiška…
Parodoje buvo galima rasti ir sąsajų su broliu Džabu.
“…Klausiausi dar vienos kitos grupės. Na, beveik viską, ką buvo galima įsirašyti iš klasioko Taduko…”
Daug laiko nesugaišę ties Mindaugėlio paroda, nupėdinome apžiūrėti ir legendinio MKČ.
p.s. Mindaugas Kavaliauskas turi nelabai malonų (mano ausims) įprotį visus vadinti malonybiniais vardais. Tadukas, Skrandukas, Tomukas ir pan. Todėl čia “Mindaugėlis” įsirašė specialiai :]

 

2013.08.09
Rugpjūčio 7 dieną Kauno fotografijos galerijoje pradėjo veikti nematyto, negirdėto, niekur kitur neužfiksuoto, eksperimento-paprastumo mėgėjo, fotografo Algirdo Šeškaus paroda.
Įdomiausi faktai apie fotografą čia:
“Nesulaukęs pripažinimo, iš intensyvios fotografinės kūrybos 1984 m. Šeškus pasitraukė, tad iki pastarojo dešimtmečio menininko kūryba buvo beveik netyrinėta ir mažai kam žinoma. 2009 m. pasirodė pirmoji autorinė menininko knyga (“Žaliasis tiltas”), o 2010 m. Nacionalinėje dailės galerijoje surengta personalinė fotografijos paroda “Pohulianka” (kuratorė Margarita Matulytė). Per pastaruosius keletą metų išleisti net keli menininko fotografijos albumai, surengta paroda Londone, o šiemet A. Šeškus – vienas iš Venecijos bienalėje pristatomų Lietuvos autorių. Rudenį menininko kūryba personaline paroda bus pristatyta vienoje svarbiausių Prancūzijos fotografijos galerijų “Chateau d’Eau”. Parodoje bus eksponuojami Algirdo Šeškaus 1975–1983 metų darbai. Be vintažinių, paties autoriaus spausdintų sidabro atspaudų, dalis fotografijų parodiniu formatu bus rodomos pirmą kartą, kadangi daugelis darbų iki šiol tegyvavo kontrolinių atspaudų pavidalu ar nugulė knygose.”
Algirdo Šeškaus vaizdai internete. Gyvai darbus pamatyti galite galerijoje. Galerijos darbo laikas: II–V 11–18 val., VI–VII 11–17 val. Įėjimas nemokamas.

 

2013.08.09
Ant “Lituanicos” batų gamyklos nusėdo Tado Šimkaus ir Žygimanto Amelyno “Senelis Išminčius”, darantis įspūdį tiek darbo kokybe, tiek dydžiu.

 

2013.08.23-25
Jau 13 metų kryptis ta pati – į festivalį Mėnuo Juodaragis. Tai į Sudeikius, tai į Kernavę, tai į Velnio duobę, tai į Zarasus. Šį kartą vėl į Zarasus.
Juodaragyje niekas nesikeičia. Net ir gerėjimas stabilus. Muzika, draugai, pažįstami, alus, plepėjimas, fainas oras ir puiki nuotaika.
Kaip ir visuomet, festivalis yra puikus.

 

2013.08.29
Netikėtas pasiuntimas į Vilnių į Vyriausybės kanceliariją buvo įdomus tik tuo, kad dar kartą pamačiau lietuvių interpretacijas su ES šalių vėliavomis. O šiaip sugaišau visą dieną dėl… tiek to, nekelsime bangų :]
Nepriklausomos istorijos“ – meninės ES valstybių vėliavų interpretacijos

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.