Druskos ant savaitgalio [nr 359]

By skrandis, 2019/02/09

Karts nuo karto būtina tiesiog imti iš išvykti be didesnio plano. O tada planą susikurti bevažiuojant. Jei kryptis į Druskininkus, tai padaryti labai nesudėtinga. Šiek tiek kokių nors sustojimų pakeliui, šiek tiek paslampinėjimo po pačius Druskininkus, šiek tiek gamtos ir šiek tiek kultūros. Ir štai savaitgalis puikus.

Taigi važiuojant į priekį sustojame ties Kuliniais ir apžvalgom apžvalgos bokštą. 15 m aukščio Snaigyno-Veisiejų apžvalgos bokštas dailus tarsi alaus taurė, o vaizdai jaukiai lietuviški. Pasimėgaujame žiemos vaizdais ir traukiame toliau.

Įsitaisę pamėgtame viešbutyje The House, pajudame pasivaikščioti po Druskininkus. Padarome vieną kitą instagraminį kadrą ir grįžtame atgal į viešbutį pavalgyti.

Saulėtos dienos rytą patraukiame link Naujasodės kaimo, kur tautodailininkas Antanas Česnulis, vienas geriausių Dzūkijos skulptorių, savo sodybą išpuošęs visa gausybe savo medžio drožiniais ar kompozicijomis. Kieme stovi paties šeimininko suręstas vėjo malūnas, daugiau nei per 30 metų puoštas parkas. Pasidairę, pasigrožėję, nuvykome ir iki netoliese esančio Šakočio muziejaus. Muziejumi tą pastatuką gal per drąsu vadinti, bet šiaip pamatyti buvo gal ir visai smagu – daug laiko neužėmė, bet gyvenimą praturtinom dar vienu lankytinu objektu.

Grįžę į Druskininkus išbandėm mums naują vietą pasimaitinti – lietuviškų patiekalų užeiga “Senasis Nemunas”. Susipažinom, kitą kartą turbūt neisime. Na o vėliau malonus pasibastymas po miestelį ir gausybė kadrų gaudymas, pasivažinėjimas keltuvu ir ramus vakaras viešbutyje.

Sekmadienio ryte dar aplankėm Druskininkų miesto muziejų, o tada patraukėm namo. Pakeliui dar sustojome Birštone, ramiam ir maloniam [kiek tai įmanoma su dviem mažiais] pasimaitinimui.

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.