Žemėlapiavimas aplink Nevėžio upę [nr 349]

By skrandis, 2019/07/10

Vasara puikus metas tyrinėti aplinką. Tad su kolega Simonu patraukiame link Nevėžio ir Nemuno santakos. Pirmiausiai užbėgame į Babtus, kurie man jau pažįstami dėl KASP pratybų ir dar vieno kito vizito. Nieko tokio labai naujo neatrandame, tačiau jaukiai sutvarkytos senosios žydų kapinaitės sužavi.

Trumpam sustojame prie Piepalių piliakalnio. Čia, kaip ir vėliau dar keliose vietose, įsitikiname, kad Sitkūnų antenos vertos didesnio dėmesio iš menininkų pusės. Užsukame ir Žemaitkiemio-Babtyno dvarą, kur pasigrožime puikiai motociklų kolekcija ir R.Požerskio foto paroda.

Trumpam užsukam ir pas Kauno merą Matijošių į Kačiūniškės dvarą, bet jis pasitinka nelabai politkorektiškais užrašais, tad traukiam toliau.

Trumpam užsukame į niekad negirdėtą, bet prieš kelionę netyčia atrastą Tradicinių amatų centrą. Čia įspūdinga vieno žmogaus kolekcija apie viską.

Nuo čia jau šiek tieks spaudžiami laiko pajudame pro Bubius iki Paštuvos vienuolyno [Šv. Juozapo ir Šv. Kūdikėlio Jėzaus Teresės vienuolynas], tada pro Gineitus atvykstame iki Kulautuvos. Čia ilgai neužtrunkame ir savo žemėlapiavimą baigiame.

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.