Baidarių fobija Kapčiamiestyje [nr 427]

By skrandis, 2023/08/10

Mintis patraukti į Lietuvos gamtą buvo viename iš naujametinių “to do list” punktų. Tad vasarai įsivažiuojant ėmėme mąstyti kur ir kaip. Vasaros pradžioj rasti sodybą yra sudėtinga, bet per Niedos sodybos šeimininką Arūną gavome kontaktą vietos, kuri dar tik planuojama atidaryti. Lyg ir yra rizikos rasti ką nors neaiškaus, bet noras būti kompanijoje ir gamtoje laimi.
Susibėgame mes, Simas su Jurga, Rugile ir Jokūbu, Tomas su Rūta ir Milda. Vienas pagrindinių tikslų – prasiplaukti baidarėmis Ančia. Šia idėja visiškai nesižavi Rūta ir šiek tiek mažiau nesižavi Simas. Bet iki rytojaus dar visas vakaras, tad laiko perkalbėjimui pakanka. Įsivažiuojame ir apsiprantame Žaliakalnyje [taip vadinasi vietovė šalia Kapčiamiesčio, kur mes ir apsistojome], nuolat lengvai įkalbinėjame tuos, kurie abejoja baidarių smagumu.

Rugpjūčio 8 d. – laikas pasivaikščioti ir pasiplaukioti. Ryte užlekia Baubas, kurio darbinė žaliai-balta chebra tūsinasi Niedos sodyboje. Šiek tiek kavos, plepalų ir jis savo keliais, mes – savo. Išeiname iš sodybos ir žygiuojame į vietą, nuo kurios prasideda plaukimas baidarėmis. Judame berods 8 km pievomis, laukais ir miškais. Beeinant Rūta ir Simas pasiduoda ir pasirašo plaukimui.

Plaukimo startas – Jezdas. Čia viena sodyba, bet puikioje vietoje, kur iš ežero išteka Ančios upelis. Oras superinis – nei per karšta, nei per šalta. Nors žadėjo daug lietaus, visą šį laiką jo išvengėme. Na, tik įplaukiant į Kapčiamiestį kelis kartus nuprausė. Bet tai niekis, palyginus kokią vėsumą žadėjo ir kiek lietaus buvo debesyse prikaupę.

Plaukimas Ančia buvo fainas. Vandens mažai, kliūčių daug, veiksmo nuolat, laiko baimėms įkristi į upę nebuvo, o judesio netrūko. Alwyda su Rūta, Simas su Jurga, Rugilė su Jokūbu, Tomas su Milda, o aš su Gabija ir Medeina. Smagiai, visi linksmai ir energingai.

Grįžę pasimėgavom maistu, kubilu, gražiu dangumi ir tradiciniais kauliukais.

Nauja diena [08.09] – nauji judesiai. Išėjome pasigrybauti ir pamedituoti miškuose. Ramiai, nesportiniu principu, prisirinkome tiek, kad pietums gavosi kaip tik.

Vakare pirtis, lietus, kauliukai ir puikus persikrovimas.

[08.10] Iš ryto ramiai susitvarkome, susėdami į mašinas ir traukiam link Kauno. Pro Metelių pažintinį taką, apžvalgos bokštą. Puiki nuotaika, daug plepalų, gera dozė veiksmo ir įveiktos baidarių baimės. Kitais metais, jei vėl susimesime, viskas bus ramiau. Nors, gal, jei…. :]

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.